Trump rămâne fără principalul său aliat

Principalul avocat al lui Trump din ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale şi-a dat demisia.

Avocatul american John Dowd, care conducea echipa ce îi acordă consultanţă preşedintelui american Donald Trump în ancheta întreprinsă de procurorul special Robert Mueller privind o eventuală complicitate americano-rusă înainte de alegerile prezidenţiale din 2016, a demisionat joi, transmite AFP.

Îl apreciez pe preşedinte şi îi doresc toate cele bune, a confirmat Dowd într-un comunicat, după ce cotidianul The New York Times a anunţat plecarea lui. Spunând că recomandările sale nu au fost urmate de către Trump, Dowd a decis să renunţe într-un moment în care preşedintele înăspreşte tonul faţă de Mueller, a precizat cotidianul.

Această demisie întăreşte impresia referitoare la o atmosferă agitată la Casa Albă, care se confruntă cu mai multe fronturi judiciare, deschise îndeosebi de către Mueller şi, într-un caz distinct, de către o actriţă de filme porno care a afirmat că a avut o relaţie cu miliardarul american.

Dowd preluase vara trecută conducerea echipei de jurişti care îi acordă consultanţă lui Trump în dosarul referitor la Rusia. Potrivit cotidianului, Dowd i-a recomandat lui Trump să coopereze în anchetă, estimând totodată că ar fi riscant pentru preşedinte să fie intervievat verbal la discreţia anchetatorilor FBI.

[citeste si]

În faţa comportamentului impulsiv al lui Trump, Dowd a intenţionat să demisioneze de mai multe ori în ultimele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel