Trump: Organizația ANTIFA va fi declarată organizație teroristă

Președintele Donald Trump tocmai a anunțat pe Twitter că ANTIFA, grupul antifascist care a fost implicat în proteste stradale de câțiva ani, va fi desemnat organizație teroristă.

Trump nu a oferit alte detalii, dar acesta marchează un pas major în limitarea acțiunilor grupului care poartă măști, care a fost în centrul multor proteste majore chiar și în aceste zile.

Antifa este prescurtarea de la „antifascist”. Aceasta este o coaliție organizată de activiști și anarhiști care încearcă să se confrunte cu extrema dreapta.

Uniunea Americană pentru Libertăți Civile a declarat pe site-ul său că Actul Patriot din SUA „a extins definiția terorismului pentru a acoperi problemele „interne”, spre deosebire de terorismul internațional. O persoană care care comite o acțiune „periculoasă pentru viața umană și care reprezintă o încălcare a legilor penale ale unui stat sau ale Statelor Unite, reprezintă terorism intern. Dacă fapta este comisă pentru: intimidarea sau constrângerea populației; influențează politica unui guvern prin intimidare sau constrângere; sau afectează conduita unui guvern prin distrugeri în masă, asasinate sau răpiri”, transmite deadline.com.

Citește și: Proteste violente în SUA. Cel puţin trei morţi în Indianapolis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel