Trump, măsură imediată după întâlnirea cu Kim Kardashian

Darius Muresan / 07 iun 2018 / 08:25 Salveaza PDF Comentarii
kim kardashian donald trump
kim kardashian donald trump

Preşedintele american Donald Trump a eliberat miercuri o femeie de 63 de ani condamnată la închisoare pe viaţă, o decizie salutată de vedeta de reality-show Kim Kardashian care a pledat la Casa Albă, în urmă cu o săptămână, cauza deţinutei, transmite AFP. 

Beneficiara măsurii de clemenţă, Alice Marie Johnson, a părăsit miercuri după-amiaza închisoarea din statul Alabama unde îşi ispăşea pedeapsa. 

Televiziunile locale au arătat-o alergând şi aruncându-se în braţele rudelor, care au aşteptat-o cu buchete de flori. 

Alice Marie Johnson a fost prezentată ca un deţinut model, într-un comunicat al executivului american, Casa Albă explicând că această străbunică "a executat aproape 22 de ani într-o închisoare federală pentru un delict comis fără antecedente judiciare". 

Implicată într-un caz de trafic de cocaină, Johnson a fost condamnată în 1996 la închisoare pe viaţă, în conformitate cu o legislaţie foarte represivă, cu pedepse grele, pentru astfel de infracţiuni. 

O sentinţă "prea severă în raport cu infracţiunea", a subliniat miercuri ACLU, o organizaţie americană de apărare a libertăţilor, care i-a mulţumit preşedintelui şi l-a îndemnat să comute şi alte "condamnări grele".

Eliberarea, la o săptămână după vizita lui Kim Kardashian la Casa Albă

Conform administraţiei penitenciare, Alice Johnson a avut un comportament exemplar în închisoare timp de două decenii, fiind o sursă de inspiraţie pentru alte deţinute şi muncind din greu pentru a se reabilita. 

Eliberarea acordată de Trump survine la o săptămână după vizita la Casa Albă a lui Kim Kardashian, care i-a cerut preşedintelui american să-i ofere deţinutei o a doua şansă. 

Potrivit Constituţiei Statelor Unite, preşedintele poate fie să anuleze o condamnare decisă de justiţia federală, fie să reducă pedeapsa unui deţinut. 

Înainte de a-şi încheia mandatul, Barack Obama a comutat pedeapsa cu închisoarea pentru sute de persoane condamnate în majoritate în cazuri de droguri.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23