Trump, LOVITURĂ pentru Coreea de Nord. China, pion principal

Președintele american, Donald Trump, a salutat eforturile făcute de China pentru exercitarea de presiuni asupra Coreii de Nord și a sugerat că, în schimbul acestei cooperări, el a decis, să renunțe la un eventual război comercial cu guvernul de la Beijing, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Vorbind la postul Fox News, Trump a spus că a 'dezvoltat o foarte bună relație' cu președintele chinez, Xi Jinping, în urma recentului lor summit desfășurat în Florida.

'Ce ar trebui să fac ? Să lansez un război comercial împotriva Chinei în timp ce ea se ocupă de o problemă foarte serioasă, cu Coreea de Nord ?', s-a întrebat președintele american. 'Eu tratez China cu respect, am un mare respect față de el (președintele Xi Jinping, n.r). Vom vedea ce va putea face', a continuat Trump.

În timpul campaniei electorale, el a acuzat China că își devalorizează artificial moneda pentru a-și stimula exporturile și a amenințat că, odată ajuns la Casa Albă, va institui taxe vamale asupra produselor importate din China.

Însă după summitul cu omologul său chinez, Trump și-a temperat tonul, iar administrația sa a anunțat oficial vineri că nu consideră că guvernul de la Beijing devalorizează artificial yuanul chinezesc.

Totuși, Trump a susținut în interviul acordat postului Fox News că de fapt nu și-a schimbat poziția. 'China încearcă să ne ajute. Nu știu dacă va reuși sau nu, dar pot eu să lansez declarații puternice despre comerț sau manipularea monedei împotriva cuiva care încearcă să ajute pentru a opri ceea ce ar putea fi o situație foarte rea ? Puteți înțelege acest lucru', a insistat președintele american.

În acest context el a salutat decizia luată de China pe 18 februarie privind suspendarea importurilor de cărbune din Coreea de Nord, măsură prin care Beijingul s-a conformat sancțiunilor ONU împotriva Coreii de Nord, decise în urma continuării de către Phenian a programelor nuclear și balistic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel