Trump, lovitură NĂPRASNICĂ pentru Biden și democrați

Senat SUA
Senat SUA

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, l-a acuzat duminică pe preşedintele Donald Trump, după ce acesta din urmă făcut o mutare cheie în justiție. 

Biden a cerut din nou ca Senatul să nu se pronunţe asupra judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată sâmbătă de miliardarul republican, înainte de alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Donald Trump speră ca numirea acestei magistrate, chemată să o înlocuiască pe regretata judecătoare progresistă Ruth Bader Ginsburg, să fie validată de Senat înainte de scrutin.

'Niciodată în istoria naţiunii noastre nu a fost numit şi instalat un judecător la Curtea Supremă când alegerile prezidenţiale sunt deja în curs', a spus el într-o scurtă conferinţă de presă la Wilmington, oraş din statul Delaware. Votul a început în mai multe state. 'Preşedintele Trump încearcă de patru ani să elimine Affordable Care Act', a adăugat Joe Biden despre legea asigurărilor de sănătate adoptată atunci când el însuşi se afla la Casa Albă ca vicepreşedinte al lui Barack Obama.

'Acum, acest guvern crede că a găsit brusc o lacună odată cu moartea tragică a judecătoarei Ginsburg', a spus el. 'Suntem încă în mijlocul celei mai grave crize globale de sănătate din ultimul secol', 'şi totuşi administraţia Trump solicită Curţii Supreme să abroge întregul Affordable Care Act, a denunţat din nou candidatul democrat, spunând că acest lucru ar risca în viitor să priveze de asigurare de sănătate mulţi pacienţi care se vor îmbolnăvi de COVID-19.

Judecătoare conservatoare pentru a tranșa marile dezbateri din societate

Amintim faptul că preşedintele Donald Trump a anunţat sâmbătă nominalizarea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, nominalizare care, dacă va fi confirmată de Senat, va consolida influenţa conservatoare în cadrul instituţiei ce tranşează marile dezbateri din societatea americană, transmite AFP.

"Este a treia nominalizare pe care o fac (pentru Curtea Supremă) şi este un moment măreţ", a declarat Donald Trump din grădinile Casei Albe. "În această seară am onoarea să o nominalizez la Curtea Supremă pe una din juristele cele mai strălucite şi mai talentate ale ţării" a afirmat preşedintele, evidenţiind "loialitatea impecabilă" a lui Barrett faţă de Constituţie.
"O să vă descurcaţi fantastic", s-a adresat preşedintele american judecătoarei, care se afla în apropierea sa.

"Iubesc Statele Unite şi iubesc Constituţia SUA"



"Iubesc Statele Unite şi iubesc Constituţia SUA", a declarat Amy Coney Barrett într-o scurtă alocuţiune în care a omagiat-o pe Ruth Bader Ginsburg, cunoscuta judecătoare progresistă al cărei deces a dus la vacantarea postului din cadrul Curţii Supreme. Ruth Bader Ginsburg "a câştigat admiraţia femeilor din ţară şi din lumea întreagă", a subliniat candidata.

Liderul de la Casa Albă a estimat că nominalizarea judecătoarei Barrett va fi confirmată rapid de către Senat.

Audierile ar urma să înceapă pe 12 octombrie, fiind de aşteptat ca votul în Senat să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie, cu câteva zile înaintea scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie, conform informaţiilor apărute în presa americană.

Candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA, Joe Biden, a cerut sâmbătă Senatului să nu se pronunţe asupra nominalizării judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă înainte de 3 noiembrie, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel