Trump-Kim Jong Un, întrevedere. Pompeo: Acolo va avea loc

Donald Trump - Kim Jong Un
Donald Trump - Kim Jong Un

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a dezvăluit miercuri că al doilea summit al preşedintelui SUA, Donald Trump, cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc "undeva în Asia".

Într-un interviu acordat televiziunii Fox News, preluată de Xinhua, şeful diplomaţiei de la Washington a adăugat că trimite o echipă care "este chiar acum pe drum într-acolo pentru (...) încă un pas substanţial, nu doar către denuclearizarea Peninsulei (Coreea - n. red.) ci şi către un viitor mai luminos pentru poporul nord-coreean şi către securitatea în peninsulă".

Casa Albă a anunţat recent că al doilea summit Trump-Kim va avea loc "către sfârşitul lui februarie", dar nu a precizat unde va avea loc evenimentul. S-a vehiculat în presă posibilitatea organizării în Vietnam; Xinhua citează o informaţie transmisă de Bloomberg, potrivit căreia unii oficiali americani planifică întâlnirea la Hanoi, şi adaugă că alte posibilităţi sunt oraşul Da Nang de pe litoralul Mării Chinei de Sud sau metropola Ho Chi Minh din sudul Vietnamului.

Prima întrevedere

Trump şi Kim s-au întâlnit prima oară în iunie anul trecut, în Singapore, după care au dat publicităţii un comunicat comun în care arătau că Statele Unite vor oferi garanţii Coreei de Nord în schimbul angajamentului Phenianului că va renunţa la armele nucleare.

"E timpul ca echipa mea şi întregul guvern al Statelor Unite să colaboreze cu nord-coreenii pentru a realiza asta şi pentru a pune în practică angajamentul nostru de a denucleariza această peninsulă", a spus Pompeo miercuri. "Preşedintele Kim ne-a spus că este gata să facă asta, iar acum misiunea este să oferim rezultate pe această bază", a adăugat el în interviul pentru televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel