Trump-Juncker, conferinţă de presă. Președintele american continuă războiul cu CNN

Val de critici pentru Casa Albă pentru că a refuzat accesul unei jurnaliste CNN la conferinţa de presă Trump-Juncker.

Casa Albă a făcut miercuri obiectul criticilor după ce a interzis accesul unei jurnaliste CNN la conferinţa de presă comună a preşedintelui SUA, Donald Trump, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, reproşându-i reporterului că a adresat întrebări 'nepotrivite' preşedintelui american, relatează AFP.

În biroul oval, Kaitlan Collins, jurnalistă a CNN, i-a adresat câteva întrebări lui Donald Trump, care stătea alături de şeful executivului european, fără a primi vreun răspuns. Întrebările se refereau la Vladimir Putin şi Michael Cohen, fostul avocat al miliardarului republican, care l-a înregistrat fără ştirea acestuia.

Potrivit CNN, doi apropiaţi ai preşedintelui, inclusiv Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, i-au spus jurnalistei că nu este binevenită la conferinţa de presă programată mai târziu. 'Ei i-au spus că întrebările pe care le-a adresat erau nepotrivite pentru această întâlnire', spune Kaitlan Collins.

Criticile au apărut imediat

'Condamnăm cu fermitate decizia nefericită şi inadecvată a Casei Albe de a împiedica unul dintre membrii noştri să meargă la un eveniment public de presă după ce a pus întrebări pe care ei nu le-au apreciat', a reacţionat pe Twitter asociaţia corespondenţilor Casei Albe (WHCA).

Chiar şi Fox News, canal concurent, şi-a exprimat îngrijorarea: 'Suntem foarte solidari cu CNN în ceea ce priveşte dreptul la accesul deplin pentru jurnaliştii noştri, ca parte a unei presei libere şi fără piedici', a scris într-un comunicat, citat de mai multe mass-media, preşedintele canalului de televiziune favorit al preşedintelui Trump.

Vezi și: Trump-Juncker, discuții. Conflict comercial SUA-UE: ”Zi foarte mare”


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel