Trump, interogare. Casa Albă, prima reacție privind infromația

Casa Albă a refuzat luni să facă vreun comentariu referitor la informaţiile apărute în presă potrivit cărora preşedintele Donald Trump ar putea fi în curând interogat de procurorul special, Robert Mueller, care anchetează o eventuală complicitate între echipa sa de campanie şi Moscova în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, relatează France Presse.

'Casa Albă nu face niciun comentariu cu privire la (eventuale) schimburi' cu echipa procurorului special "din respect" pentru acesta din urmă, a declarat avocatul Casei Albe, Ty Cobb.

Mueller, fostul şef al FBI din 2001 până în 2013, a pus sub acuzare recent mai mulţi apropiaţi ai lui Donald Trump, între care şi generalul Michael Flynn, fost consilier prezidenţial pentru securitatea naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat pentru că a minţit FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Potrivit Washington Post, echipa procurorului special l-ar putea interoga pe Donald Trump 'în următoarele săptămâni', iar condiţiile în care ar putea avea loc această întâlnire - unde? când? cum? - fac obiectul unor intense discuţii între cele două părţi.

Una din posibilităţile evocate în cadrul acestor schimburi este ca preşedintele american să răspundă în scris la anumite întrebări ale anchetatorilor.

Donald Trump, care a contestat mereu chiar şi cea mai mică 'complicitate' între echipa sa şi Moscova, denunţă cu regularitate o 'vânătoare de vrăjitoare' declanşată împotriva sa.

Dincolo de eventuala complicitate cu Moscova, Robert Mueller încearcă, de asemenea, să determine dacă preşedintele american se face vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a demis pe directorul FBI, James Comey, în luna mai.

Potrivit lui Comey, care a depus mărturie în faţa Senatului, preşedintele i-ar fi cerut personal, în timpul unei întâlniri în Biroul Oval, să închidă ancheta cu privire la generalul Michael Flynn.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel