Trump, întâlnire cu Macron. Mesaj pentru Coreea de Nord

Kim Jong Un
Kim Jong Un

 Preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat marţi Phenianul să elimine întreg arsenalul său nuclear, precizând ce înţelege exact cu multiplele sale apeluri la "denuclearizarea" regimului totalitar, înainte de un summit mult aşteptat cu liderul nord-coreean, relatează AFP. 

"Asta înseamnă să se debaraseze de bombele lor atomice. Foarte simplu. Se debarasează de bombele lor atomice", i-a răspuns el unui jurnalist în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Casa Albă. 

Trecând peste protocolul diplomatic, fără să aştepte obişnuitele reuniuni pregătitoare, Donald Trump a produs o surpriză anunţând, la 8 martie, că acceptă invitaţia de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, cel mai târziu în iunie. 

Trump, foarte optimist 

"Cred că va fi foarte pozitiv", a declarat marţi preşedintele american în legătură cu acest summit inedit. "Am demarat un proces şi, când am făcut acest lucru, toată lumea a gândit că este foarte prost, dar, în acelaşi timp, de 25 de ani oamenii s-au angajat în tratative şi nu s-a întâmplat nimic, iar acum multe lucruri se întâmplă", a explicat el. 

"Asta trebuia să fie rezolvat de multă vreme de alţi preşedinţi şi de alţi conducători de ţări", a insistat el. "Aceste fiind spuse, avansăm foarte bine. O serie de reuniuni sunt pe punctul de a fi organizate şi doresc să văd denuclearizarea Coreii de Nord", a mai spus Donald Trump. 

Cuvinte de laudă la adresa lui Kim Jong Un 

Dând asigurări că Phenianul şi-a exprimat dorinţa ca întrevederea lor să aibă loc "cât mai repede posibil", preşedintele american a lăudat marţi atitudinea liderului nord-coreean, Kim Jong Un, estimând că acesta a fost "foarte deschis" şi a avut un comportament "foarte onorabil". 

Directorul CIA, Mike Pompeo, foarte posibil viitor secretar de stat, a efectuat o vizită în capitala nord-coreeană la începutul lunii aprilie. După cum a afirmat Donald Trump, "el a avut o întâlnire bună cu Kim Jong Un şi s-a înţeles foarte bine cu el" cu această ocazie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel