Trump, încă o LOVITURĂ dată Chinei

Donald Trump
Donald Trump

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care se interzice investițiile SUA în firmele chinezești.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a semnat un ordin executiv prin care se interzice investițiile SUA în firmele chinezești. Acesta ar putea afecta unele dintre cele mai mari companii din China, inclusiv firmele de telecomunicații China Telecom Corp Ltd, China Mobile Ltd și producătorul de echipamente de supraveghere Hikvision.

Măsura este concepută pentru a descuraja firmele de investiții americane și fondurile de pensii de la cumpărarea și vânzarea acțiunilor a 31 de companii chineze care au fost desemnate de către departamentul de apărare ca fiind susținute de armata chineză la începutul acestui an. Ordinul va interzice orice tranzacție din partea investitorilor americani cu titlurile lor de valoare, începând cu 11 ianuarie, cu nouă zile înainte ca Trump să își termine mandatul de președinte.

În ordinul executiv, Trump a afirmat că a constatat că Republica Populară Chineză „exploatează din ce în ce mai mult capitalul Statelor Unite pentru a permite dezvoltarea și modernizarea aparatelor sale militare de informații și a altor dispozitive de securitate, ceea ce permite în continuare Chinei să amenințe direct Statele Unite ale Americii și aliații extracontinentali”, precizează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel