Trump ia apărarea unor susținători care au asaltat Capitoliul SUA, pe 6 ianuarie. „S-au îmbrățișat și pupat”

Pixabay
Pixabay

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a luat apărarea unor susținători de-ai săi care au asaltat Capitoliul, pe 6 ianuarie, explicând că erau un „pericol zero” pentru legislatorii americani care s-au reunit pentru a certifica victoria lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Conform The Guardian, Trump s-a plâns la Fox News că oamenii legii „i-au persecutat” pe cei care au asaltat Capitoliul SUA, în timp ce protestatarii de stânga „nu pățesc nimic”. Trump a recunoscut că cei care au dat buzna în instituție „nu ar fi făcut-o”. Chiar și așa, „unii dintre ei au intrat și s-au îmbrățișat și pupat cu poliția și gardienii”, ceea ce le-ar fi justificat faptele.

Cinci persoane au murit după incidentele de pe 6 ianuarie, iar 300 de persoane au fost acuzate în legătură cu evenimentul revoltător. Autoritățile cred că încă 100 mai pot fi acuzați. Atacul a venit după o manifestație de susținere pentru fostul președinte, care i-a îndemnat pe urmăritorii săi „să lupte acerb” pentru el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel