Trump i-a atacat pe liderii republicani 'imbecili', dar și pe democrații 'beliciști'

Donald Trump a tras un semnal de alarmă, la Convenţia anuală republicană (CPAC), la Washington, că el este singurul candidat la preşedinţie capabil să salveze SUA de democraţii ”belicişti”, însă şi de ”fanatici şi imbecili” din propriul Partid Republican, relatează AFP.

Donald Trump a invocat o naţiune în genunchi şi a spus că americanii se află în centrul ”unei lupte epice pentru salvarea ţării noastre de persoanele care o detestă”, în ultima zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), o mare reuniune politică, organizată la periferia Washingtonului.

'Avem un Partid Republican condus de nişte monştri, neo-conservatori, mondialişti, partizani fanatici ai deschiderii frontierei şi imbecili', a spus Trump, citând mai mulţi oameni de la vârful partidului.

'Vom avea un al treilea război mondial dacă nu se întâmplă ceva rapid. Eu sunt singurul candidat care poate face această promisiune: voi împiedica al treilea război mondial', a declarat Trump, după ce a dezaprobat în mod deschis ajutorul SUA acordat Ucrainei.

'Eu sunt singurul candidat care poate face această promisiune: Voi împiedica al treilea război mondial', a dat asigurări fostul președinte, învins de către democratul Joe Biden în anul 2020.

'Vom termina ceea ce am început', a spus Donald Trump mulţimii, care i-a răspuns scandând ”Încă patru ani, încă patru ani!”.

Ediţia din anul 2023 a Conservative Political Action Conference (CPAC) a fost marcată de numeroase luări de cuvânt ale unora dintre cei mai angajaţi trumpişti din ţară, în contextul în care eventualii numeroşi candidaţi în alegerile din 2024 şi lideri republicani au boicotat evenimentul.

Pertinenţa acestei reuniuni nu se mai bucură de o susţinere unanimă în rândul conservatorilor. La unele intervenţii sala a fost aproape goală, însă s-a umplut la loc atunci când a luat cuvântul Donald Trump.

În mare, Donald Trump a repetat aceeleși teorii despre fraude electorale şi justiţia americană, pe care o atribuie ”stângii radicale” şi pe care o exhibă la fiecare apariţie publică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel