Opt din 10 alegători de culoare din SUA zic că Trump este rasist

Donald Trump
Donald Trump

Peste opt din zece alegători de culoare din Statele Unite ale Americii sunt de părere că președintele Donald Trump este rasist. 

Peste opt din 10 afro-americani sunt de părere că preşedintele Donald Trump este rasist şi că a contribuit la acutizarea acestui flagel în SUA, potrivit unui sondaj de opinie Washington Post-Ipsos efectuat online în perioada 2-8 ianuarie, pe un eşantion reprezentativ de 1.008 adulţi de culoare, nonhispanici, cu vârste peste 18 ani, scrie Agerpres după o informare CNN.

Sondajul, dat publicităţii vineri, mai relevă că nouă din 10 americani de culoare nu sunt de acord cu activitatea depusă de Trump în calitate de preşedinte. O majoritate de 58% a declarat că acţiunile lui Trump sunt "foarte proaste" pentru afro-americani, iar 65% dintre respondenţi au apreciat că este "un moment prost" să fii o persoană de culoare în America. Totodată, 77% dintre americanii de culoare au fost de părere că este "un moment bun" să fii alb în America.

Trump a negat ferm toate acuzaţiile de rasism

În calitate de preşedinte, s-a confruntat cu critici dure după declaraţii făcute în public sau în privat, precum afirmaţiile din 2017, când a dat vina pe "ambele părţi" după violenţele izbucnite la un miting neonazist în Charlottesville, statul Virginia.

CNN aminteşte că, în 2016, potrivit sondajelor de opinie postelectorale, doar 8% dintre afro-americani au votat cu Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel