Trump, după minunea de la Casa Albă: A fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat!

Preşedintele american Donald Trump a afirmat că faptul că a contractat coronavirusul a fost o 'binecuvântare de la Dumnezeu', care l-a expus la tratamente experimentale pe care a promis că le face gratuite pentru toţi concetăţenii săi, transmite Reuters.

Donald Trump a declarat la două zile după externarea sa din spitalul militar Walter Reed, a subliniat în mod repetat cât de bine se simte în timpul recuperării de pe urma COVID-19.

'Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusul). A fost o binecuvântare mascată', a afirmat Trump într-un mesaj video publicat miercuri, explicând că faptul că a fost tratat cu medicaţie de la Regeneron Pharmaceuticals i-a permis să constate pe propria persoană cât de eficientă poate fi aceasta.

Preşedintele, care a fost foarte criticat pentru răspunsul întârziat la pandemia care a ucis peste 211.000 de americani, şi pentru a-şi fi pus în pericol personalul prin descurajarea purtării măştilor la Casa Albă şi în campania electorală, a vorbit şi despre un tratament similar de la Eli Lilly and Co.

'Vreau să obţin pentru voi ceea ce am primit eu. Şi îl voi face să fie gratuit', a afirmat el.

Momentul în care a fost înregistrat mesajul video este neclar. În mesaj, Trump afirmă că a revenit la Casa Albă 'în urmă cu o zi', sugerând că înregistrarea datează de marţi, dar şeful său personal, Mark Meadows, a spus că aceasta a fost făcută miercuri.

VEZI ȘI Trump, lovituri năucitoare pentru Biden și Harris. Ce a făcut în timpul confruntării televizate a candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte

Publicarea mesajului video intervine după asigurările date de Casa Albă că preşedintele, în vârstă de 74 de ani, a revenit în Biroul Oval miercuri, unde a fost informat despre discuţiile privind planul de stimulare a economiei şi despre uraganul Delta.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, Trump a intrat în biroul său venind din Grădina cu trandafiri, pentru a evita să traverseze holurile clădirii, riscând astfel să-i expună pe alţii la coronavirus. Mark Meadows, care l-a informat pe Trump purtând echipament personal de protecţie, a precizat că accesul în Biroul Oval este extrem de limitat.

În ciuda bolii sale, Trump caută căi de a-şi transmite mesajul electoral şi de a reduce avansul luat de adversarul său democrat JoeBiden în state-cheie, au afirmat consilieri. Mesajul video de miercuri pare a fi un pas în această direcţie.

Trump a vorbit și cu Boris Johnson

Miercuri, Trump a vorbit prin telefon cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, care s-a aflat el însuşi la terapie intensivă în primăvară din cauza COVID-19, transmite AFP.

'Foarte recunoscător pentru prietenia şi sprijinul lui în timp ce mă recuperam de la virusul chinezesc', a scris Trump pe Twitter, recurgând la o expresie care agasează Beijingul. 'Sunt nerăbdător să lucrez cu el încă mulţi ani, este un tip grozav', a adăugat preşedintele american, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel