Trump, discurs fulminant. Merkel, reacție imediată

Germania şi Statele Unite ale Americii sunt în dezacord în legătură cu modul de gestionare a crizei din Coreea de Nord, a declarat  Angela Merkel. 

Merkel a condamnant ameninţarea preşedintelui Donald Trump că ”va distruge total” Coreea de Nord.

Angela Merkel, care se aşteaptă să câştige un al patrulea mandat la alegerile ce vor avea loc duminică, 24 septembrie, a afirmat că sancţiunile şi diplomaţia reprezintă singura cale de a aduce Coreea de Nord, înarmată nuclear, la masa negocierilor.

Sunt împotriva unor astfel de ameninţări, a declarat dna Merkel pentru Deutsche Welle, potrivit Agerpres, când a fost întrebată despre declaraţiile lui Trump de la tribuna ONU.

Considerăm că orice formă de soluţie militară ca fiind total inadecvată şi insistăm pentru o soluţie diplomatică, a afimat cancelarul german. Din punctul meu de vedere, sancţiunile şi aplicarea lor reprezintă răspunsul corect. Dar sunt de părere că orice altceva referitor la Coreea de Nord este greşit, a adăugat dna Merkel.

Şefa guvernului german a precizat că i-a spus lui Trump la telefon în urmă cu câteva zile că trebuie găsită o soluţie diplomatică la criza nord-coreeană.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel