Trump declară război cartelurilor de droguri mexicane. Vor fi desemnate organizații teroriste

Irina Constantin / 27 noi 2019 / 07:31 Salveaza PDF Comentarii
Donald Trump FOTO AGERPRES
Donald Trump FOTO AGERPRES

Donald Trump a pus gând rău cartelurilor de droguri mexicane, pe care le face vinovate de moartea a 100.000 de americani. 

Cartelurile de droguri mexicane vor fi numite organizații teroriste în SUA, pentru rolul pe care-l au în traficul cu droguri și ființe umane. Donald Trump a afirmat, conform Agerpres, care citează Reuters, că ”Vor fi desemnate ... Lucrez la asta de 90 de zile. Ştiţi, desemnarea nu este aşa uşoară, trebuie să treci printr-un proces şi am înaintat bine în acest proces”. 

După ce o grupare este desemnată organizaţie teroristă, legislaţia americană consideră ilegală acordarea de sprijin conştient acesteia, membrii săi nu pot pătrunde pe teritoriul SUA şi pot fi deportaţi. Instituţiile financiare care iau la cunoştinţă despre faptul că deţin fonduri ce au legătură cu gruparea desemnată drept organizaţie teroristă sunt obligate să le blocheze şi să informeze Departamentul Trezoreriei.

Într-o postare pe Twitter de la începutul lunii noiembrie, Trump s-a oferit să ajute Mexicul "să declare RĂZBOI cartelurile de droguri şi să le şteargă de pe faţa Pământului".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25