Trump, critici publice către un important ministru. Ce îi reproșează

Donald Trump a afirmat într-un interviu pentru ziarul New York Times, că nu l-ar fi numit niciodată pe Jeff Sessions în funcția de ministru al justiției, dacă ar fi știut că acesta se va recuza din ancheta FBI privind implicarea Rusiei în alegerile prezidențiale.

'Sessions nu ar fi trebuit să se recuze și dacă intenționa să o facă ar fi trebuit să-mi spună înainte de a prelua funcția și aș fi ales pe altcineva', a afirmat Donald Trump, potrivit publicației citate.

Jeff Sessions s-a recuzat în martie din ancheta privind presupusa influență rusă în alegerile prezidențiale americane din 2016. El a luat această decizie după ce a recunoscut în cadrul audierii că s-a întâlnit de două ori ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, anul trecut.

Un purtător de cuvânt al lui Sessions a refuzat să facă declarații.

Potrivit unor informații apărute în presă luna trecută, Sessions, fost senator american și susținător al lui Trump în campanie, intenționa să demisioneze din cauza tensiunilor cu acesta privind retragerea sa din ancheta FBI.

Donald Trump a declarat de asemenea că discuțiile purtate cu președintele rus Vladimir Putin în cursul unui dineu la summitul G20 din Germania, la începutul lunii, au durat aproape 15 minute și a fost vorba de un schimb de 'amabilități'. Conversația purtată de cei doi lideri a provocat controverse deoarece a fost dezvăluită marți, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

Ian Bremmer, președintele Eurasia Group, a afirmat însă că întrevederea Trump-Putin a durat aproape o oră.

Donald Trump a criticat de asemenea în acest interviu mărturia lui Jeff Sessions în fața comisiei de informații a Senatului, apreciind că ministrul justiției a dat 'răspunsuri proaste'.

'Jeff Sessions a dat răspunsuri proaste', a spus Donald Trump în interviul pentru New York Times. 'El a răspuns la întrebări simple și ar fi trebuit să fie răspunsuri simple, dar nu a fost așa', a menționat președintele american

Jeff Sessions a dezmințit ferm acuzațiile de complicitate cu Rusia pentru a influența alegerile prezidențiale americane în favoarea lui Donald Trump, calificându-le 'minciuni detestabile'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel