Donald Trump, criticat pentru oprirea finanțării OMS

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump a fost criticat dur pentru oprirea finanțării pentru Organizația Mondială a Sănătății, chiar în plină pandemie.

Președintele american Donald Trump a fost criticat dur pentru oprirea finanțării pentru Organizația Mondială a Sănătății, chiar în plină pandemie, conform BBC.

Filantropistul Bill Gates, un mare finanțator al OMS, a spus că lucrurile sunt „la fel de periculoase pe cât sună".

Donald Trump a declarat în conferința de marți că Organizația a „eșuat în a-și face treaba esențială" pentru a reacționa la coronavirus.

Critici din toate părțile lumii

Cu toate acestea, șeful OMS a spus că „singurul focus" al agenției a fost să oprească răspândirea. „Nu este timp de pierdut", a transmis directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe Twitter.

Secretarul general al Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a spus că „nu este momentul" de a subfinanța OMS, organizație „absolut crucială în eforturile lumii de a câștiga războiul cu Covid-19".

Președintele a acuzat „greșeli fatale”

Trump a acuzat Organizația că a făcut greșeli fatale și că a avut prea multă încredere în China.

„Conduc administrația mea spre oprirea finanțării pe durata unei anchete care analizează rolul OMS în administrarea greșită și mușamalizarea răspândirii coronavirusului", a spus Donald Trump.

Statele Unite sunt cel mai mare finanțator al OMS, oferind 400 milioane dolari doar în 2019. Fundația Bill și Melinda Gates se află pe locul doi.

Mesajul lui Bill Gates

„Oprirea finanțării pentru OMS în timpul unei crize sanitare mondiale este la fel de periculos pe cât sună. Munca lor este încetinirea răspândirii Covid-19 și dacă acea muncă este întreruptă, nu există altă organizație care să îi ia locul. Lume are nevoie de OMS mai mult decât niciodată", a transmis Bill Gates, pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel