Trump, condamnat de un tribunal din New York să plătească două milioane de dolari

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump, președintele SUA, a fost condamnat de un tribunal din New York la plata a două milioane de dolari, potrivit The Guardian.

Acesta a fost acuzat pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic în cadrul unui acord amiabil. Procurorul statului New York, Letitia James, a atacat fundaţia şi pe administratorii acesteia în anul 2016, afirmând că Trump a folosit această organizaţie în scopuri personale şi nu pentru acţiuni de caritate.

Deşi, preşedintele american a dat asigurări în mai multe rânduri că nu va face compromisuri în acest dosar, el şi trei dintre copiii săi (Donald Jr, Eric şi Ivanka) au încheiat un acord amiabil cu procuroarea Letitia James pentru a opri urmărirea în justiţie, conform unor documente din dosar.

Ultima parte a acestui acord a fost o gală de caritate organizată în ianuarie 2016 în statul Iowa, care, de fapt, s-a dovedit a fi un eveniment de campanie electorală. Evenimentul a fost, de fapt, gestionat de echipa sa de campanie. Cei 2,8 milioane de dolari strânşi la gală au fost trecuţi doar prin fundaţie, folosită ca instrument al campaniei lui Donald Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel