Trump, chemat în fața procurorilor pentru fraudă fiscală. Ivanka și Donald Jr apar, la rândul lor, în cererea de apel

O curte de apel din New York a decis, joi, că fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, trebuie să depună mărturie în ancheta procurorului general din New York, Letitia James, privind o potențială fraudă a Organizației Trump, marcând cea mai recentă lovitură juridică pentru fostul președinte.

James a spus că cei doi copii mai mari ai lui Trump, Ivanka și Donald Jr., au fost, de asemenea, îndrumați să „depună mărturie sub jurământ”.

Eric Trump, fiul mijlociu al fostului președinte, a apărut deja pentru o depoziție în anchetă, în anul 2020.

Margo Martin, purtătoarea de cuvânt a fostului președinte, nu a returnat imediat o solicitare de comentarii din partea Forbes, deși a condamnat în nenumărate rânduri ancheta ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare”.

Ancheta civilă se concentrează asupra faptului că Organizația Trump și liderii săi ar fi evaluat greșit, cu bună știință, activele pentru câștiguri financiare, prin umflarea acestora, în scopul de a garanta împrumuturi și a subevalua pentru a economisi taxe.

Trump a afișat puțină disponibilitate de a coopera cu ancheta de când aceasta a început, în 2019, declanșată atunci de afirmația fostului avocat personal al miliardarului, Michael Cohen, care a transmis Congresului că inculpatul și asociații săi de afaceri au evaluat în mod obișnuit activele, în modul prezentat anterior. 

Trump a plătit săptămâna trecută biroului lui James o amendă de 110.000 de dolari, pe fondul unei „hotărâri de dispreț” împotriva acesteia, întrucât fostul președinte nu a respectat o citație prin care se solicitau înregistrările financiare ale Organizației Trump.

James ar putea intenta un proces împotriva lui Trump dacă biroul ei determină că fostul președinte s-a angajat într-o abatere financiară, în timp ce Trump se confruntă cu anchete penale pentru acuzații similare în Manhattan și Westchester County, New York.

Trump a apărut pentru o depoziție în octombrie, într-un caz separat, adus de un grup de protestatari mexicani care susțin că agentul de securitate al miliardarului i-a agresat în timp ce protestau în fața Turnului Trump, în 2015.

Fostul președinte al SUA se confruntă, de asemenea, cu o anchetă penală în comitatul Fulton, Georgia, legată de eforturile sale de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel