Trump are probleme cu presiunea la duș. Face presiuni pentru creșterea debitului la apă

Donald Trump
Donald Trump

Donald Trump, președintele Statelor Unite, face presiuni pentru creşterea presiunii apei la duş. 

Guvernul american vrea să relaxeze normele vizând economisirea apei de duş, după ce Donald Trump s-a plâns că apa nu are suficientă presiune pentru a se spăla pe cap, relatează joi AFP şi Reuters, scrie Agerpres. 

În acest scop, Departamentul Energiei a propus miercuri modificarea normelor privind capetele de duş, astfel încât pe un singur racord să poată fi instalate mai multe pare, ceea ce ar permite ocolirea standardului adoptat în 1992, în timpul lui George H.W.Bush, cu scopul de a face economie de apă şi care limitează debitul la 9,5 litri pe minut pentru duşuri.

Trump s-a plâns de presiunea apei



Anunţul survine după ce Trump - climato-sceptic notoriu - s-a plâns de presiunea insuficientă a apei la duşuri.

"Parele de duş - faci un duş, apa n-are presiune. Vrei să te speli pe mâini, apa n-are presiune. Aşa că ce faci? Stai mai mult timp la duş? Pentru că părul meu - nu ştiu la dv cum este, dar al meu trebuie să fie perfect", le-a explicat preşedintele în iulie unor jurnalişti la Casa Albă.

Cere creșterea debitului la apă 



Magnatul devenit preşedinte duce de mai multe luni o luptă pentru creşterea debitului şi presiunii apei în instalaţiile din băile americane.

"Omul face un duş, apa abia picură, tragi apa la toaletă de 10-15 ori în loc de o singură dată, până la urmă foloseşti mai multă apă", remarca Trump în decembrie.

Agenţia SUA pentru protecţia mediului EPA "va examina minuţios chiuvetele şi duşurile şi alte elemente din sălile de baie", a anunţat el atunci.

”Reclamații nefondate”



În schimb, potrivit lui Andrew deLaski, directorul asociaţiei Appliance Standards Awareness Project, dedicate economiei de energie, noul plan cu privire la capetele de duş se alătură "reclamaţiilor nefondate şi repetate" ale preşedintelui în sensul că "toaletele, robinetele şi alte instalaţii casnice au fost distruse de normele federale de eficienţă energetică".

Acesta a atenţionat pe blogul său că noile măsuri propuse "vor duce la risipirea unor cantităţi enorme de apă şi energie, ceea ce va creşte facturile şi emisiile de gaz cu efect de seră".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel