Trump AMENINȚĂ că se va OPUNE prin VETO după sfidarea din Congresul SUA

Donald Trump
Donald Trump

Congresul SUA a adoptat definitiv vineri un buget de 740,5 miliarde de dolari pentru apărarea ţării în 2021, sfidând ameninţarea unui veto al lui Donald Trump, relatează AFP.

Legea bugetului apărării, care a fost deja aprobată marţi de Camera Reprezentanţilor cu o majoritate zdrobitoare, a obţinut 84 de voturi pentru şi 13 împotrivă în Senat. Cele două voturi au permis atingerea 'super-majorităţii' de voturi necesare în cele două camere pentru a depăşi obstacolul unui eventual veto prezidenţial.

Trump amenință că își va folosi dreptul de veto

Înainte de a intra în vigoare, legea trebuie acum trimisă la Casa Albă pentru a fi semnată, dar Donald Trump ameninţă că-şi va folosi dreptul de veto, în special pentru că textul nu include abolirea unei legi, aşa-numitul 'articol 230', care protejează statutul juridic al reţelelor sociale, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva lui.

Miliardarul republican este nemulţumit şi de faptul că legea de finanţare a Pentagonului prevede redenumirea bazelor militare care-i omagiază pe generalii taberei confederate, care luptau pentru menţinerea sclaviei. Textul se opune şi planului lui Donald Trump de a reduce prezenţa militară americană în Germania.

Acesta impune Pentagonului un termen de cel puţin 120 de zile înainte de orice reducere a efectivelor sale în Germania, ceea ce înseamnă că nicio retragere americană nu ar putea avea loc înainte de începerea mandatului lui Joe Biden, pe 20 ianuarie.

Textul de lege stipulează că o retragere militară din Germania, 'într-o perioadă de ameninţări crescânde în Europa ar constitui o eroare strategică gravă care ar slăbi interesele de securitate naţională ale SUA şi ar fragiliza NATO', notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel