Trump, acuzații Google. 'Nicio manipulare politică' a motorului de căutare

Compania care deține Google a dezminţit marţi acuzaţiile de părtinire politică lansate de preşedintele american Donald Trump.

Compania a subliniat că motorul său de căutare 'nu clasează niciodată rezultatele de căutare pentru a manipula o opinie politică', informează AFP. 'Căutarea nu este utilizată pentru a apăra un program politic şi noi nu deviem rezultatele noastre spre o anumită ideologie politică', a subliniat Google într-un comunicat emis pe un ton ferm.

'Scopul nostru este de a ne asigura că utilizatorii care tastează o căutare în fereastra Google Web Search primesc rezultatul cel mai pertinent în câteva secunde', a insistat compania, adăugând că ea aduce în fiecare an sute de ameliorări la algoritmii ce pilotează căutarea, 'pentru a asigura că ei (utilizatorii) găsesc conţinut de mare calitate'.

Acuzațiile președintelui Trump

După ce a acuzat reţelele sociale că îngrădesc vocile conservatoare, preşedintele american Donald Trump a lansat marţi dimineaţa critici la adresa Google, afirmând că rezultatele motorului de căutare sunt 'trucate'. Potrivit preşedintelui american, '96% dintre rezultatele pentru 'Trump News' vin din mass-media naţionale de stânga', pe care el le consideră ca fiind 'foarte periculoase'.

Miliardarul american a acuzat deja săptămâna trecută 'giganţii reţelelor sociale' că reduc la tăcere 'milioane de oameni'. 'Oamenii au dreptul să decidă asupra a ceea ce este adevărat şi ceea ce este fals, fără cenzură!', a notat el pe Twitter, din care a făcut mijlocul de comunicare predilect pentru a ocoli mass-media pe care le consideră rău intenţionate la adresa sa. Congresul, unde partidul preşedintelui Trump deţine majoritatea, i-a convocat deja pe directorii reţelelor sociale pentru a da explicaţii.

Vezi și: Donald Trump, critici la adresa Google



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel