Trump, acord nuclear cu Iranul. Moscova: Comentarii extrem de negative

Rusia consideră drept 'extrem de negative' recentele comentarii ale preşedintelui american Donald Trump referitoare la acordul privind programul nuclear iranian, a declarat sâmbătă adjunctul ministrului de externe rus Serghei Riabkov, citat de agenţia de presă RIA Novosti, potrivit Reuters.

Liderul de la Casa Albă a afirmat vineri că SUA rămân deocamdată în acordul istoric din 2015 privind programul nuclear iranian, dar a avertizat că aliaţii europeni şi Congresul trebuie să lucreze cu el pentru a remedia 'lacunele dezastruoase' ale acordului.

Preşedintele american a confirmat suspendarea sancţiunilor economice contra Teheranului decisă în conformitate cu acest acord, Casa Albă precizând că este "ultima suspendare pe care o va semna".

Este ultima şansă", a făcut cunoscut Donald Trump într-un comunicat, insistând asupra unui "acord" cu europenii pentru "a remedia gravele lacune" ale textului, al cărui critic înverşunat este, în timp ce restul părţilor semnatare îl apără cu fermitate pentru că este menit să împiedice Iranul să se doteze cu arma atomică.

Concret, mai rămân 120 de zile, până la viitorul termen de suspendare a sancţiunilor, pentru a se ajunge la o înţelegere cu europenii asupra unui acord vizând înăsprirea condiţiilor din textul iniţial, a explicat un oficial de rang înalt din cadrul administraţiei americane, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel