Trump a SEMNAT. Compania Huawei, interzisă ÎN CONTINUARE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Donald Trump a extins ordinul executiv care interzice companiilor din SUA să lucreze sau să cumpere echipamente de telecomunicații de la firme clasificate drept risc de securitate.

Președintele american Donald Trump a extins ordinul executiv care interzice companiilor din SUA să lucreze sau să cumpere echipamente de telecomunicații de la firme clasificate drept risc de securitate, până în mai 2021, conform The Verge.

În timp ce interzicerea nu dă nume proprii de firme, acest demers este utilizat pentru a încheia practic operațiunile americane cu companii chineze precum Huawei și ZTE, care nu mai pot vinde produse în Statele Unite sau să mai lucreze cu Google sau ARM pentru software-uri cruciale sau licențe.

Ordinul original, emis în mai 2019

Casa Albă a lansat primul ordin executiv acum aproape un an, interzicând firmelor din State să mai lucreze cu Huawei, din motive de securitate națională legate de echipamentul oferit de compania din China pentru rețelele de internet (mai ales când SUA se pregătește de adoptarea 5G).

Totuși, din mai 2019, interzicerea deplină nu a început încă. În timp ce Huawei nu poate lucra cu companii precum Google pentru noile dispozitive, compania a primit mai multe licențe temporare de la Departamentul Comerțului care au permis continuarea actualizărilor pentru dispozitivele care sunt deja în mâinile utilizatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel