TRUFE albe, amendă ''astronomică'' pentru contrabandă

Mircea F. Cristian / 05 Martie 2018 / 22:01 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O amendă ''astronomică'' a fost dată unui italian, după ce a fost acuzat de contrabandă cu trufe în Turcia.

Un italian a fost arestat în Turcia în timp ce încerca să scoată ilegal din ţară mai multe kilograme de trufe albe şi condamnat la plata unei amenzi de 100.000 de euro, a anunţat luni direcţia pădurilor din Istanbul citată de AFP.

Bărbatul a fost arestat la frontiera dintre Turcia şi Bulgaria deţinând ilegal 28,96 kilograme de trufe albe din specia Tuberborchii cueillis, a precizat Direcţia regională a pădurilor din Istanbul într-un comunicat. Acest tip de trufe, ''puţin cunoscut (în Turcia) este foarte căutat în Europa'', se arată în comunicat.

Bărbatul a fost condamnat la o amendă ''astronomică'' de 466.509 lire turceşti, echivalentul a 100.000 de euro, se mai precizează în comunicat. Cei ''care văd persoane străine care se plimbă prin pădure, în special însoţite de câini, trebuie să informeze direcţia pădurilor'', a declarat Recep Ates, directorul Direcţiei regionale a pădurilor din Istanbul, citat în comunicat.

Din cauza secetei, preţul pieţei pentru trufele albe în Italia a atins un nivel record în 2017 - 600 de euro pentru 100 de grame, adică 6.000 de euro pe kilogram, comparativ cu anul trecut când era între 3.000 şi 4000 de euro pe kilogram.

[citeste si]

Oraşul Alba, din nordul Italiei, găzduieşte timp de două luni în fiecare an de aproape 90 de ani, un târg al trufelor albe în timpul căruia are loc o licitaţie simbolică. Un lot de trufe albe cu o greutate de aproximativ 850 de grame a fost vândut în noiembrie cu suma de 75.000 de euro.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26