Tronson Simeria - Sighișoara. Gavrilă, CFR: În decembrie vom redeschide

CFR
Descriere foto: CFR

Directorul CFR Infrastructură, Ion Gavrilă, a anunţat că în luna decembrie vor fi finalizate lucrările pentru 140 de km pe relaţia Simeria - Sighişoara.

"În decembrie vom redeschide, vom recepţiona 140 de km de cale ferată pe Simeria - Sighişoara. Se va circula, pentru trenurile de călători, cu 160 km la oră, şi pentru trenurile cu marfă, cu 120 km/oră", a spus Gavrilă, la Parlament.

Lucrările de modernizare a tronsonului feroviar Simeria - Sighişoara (174 kilometri) sunt finalizate în proporţie de 95%, anunţa, pe 5 octombrie, CFR Infrastructură, pe Facebook.

Cele mai avansate lucrări sunt cele de pe tronsonul Coşlariu - Sighişoara, unde stadiul de execuţie a ajuns la 96%, cu un avans de 4% faţă de segmentul Simeria - Coşlariu: 92%.

Programul pentru modernizarea tronsonului Simeria - Coşlariu - Sighişoara cuprinde toate specialităţile de lucrări feroviare şi are ca obiectiv general asigurarea interoperabilităţii infrastructurii feroviare de-a lungul Coridorului Rin - Dunăre (ramura nordică), îmbunătăţirea calităţii transportului feroviar, sporirea vitezei de circulaţie la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă şi introducerea sistemului ERTMS/ETCS Nivel 2.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25