Trofeul Energeticianului 2019. Bogdan Badea: Asta e problema cu care ne confruntăm

Badea
Badea

Cea de-a XXIII-a editie a concursul profesional "Trofeul Energeticianului", organizata anul acesta de Sucursala Hidrocentrale Ramnicu Valcea, are loc in perioada 16-19 iulie 2019.

Deschiderea festiva a fazei pe tara a concursului a avut loc in data de 16 iulie 2019. Pentru acesta faza s-au calificat un numar de 41 de salariati din executiv, sucursalele Hidroelectrica si sectiile de servicii si reparatii hidroenergetice Hidroserv, dintr-un total de 295 concurenti insrisi in prima faza (de masa) a concursului.

La etapa pe executiv si sucursale au participat candidati (ingineri, subingineri, electricieni exploatare, masinisti exploatare, electricieni PRAM AMC, lacatusi de intretinere si reparatii agregate energetice si electricieni de intretinere si reparatii agregate energetice) angajati atat din cadrul Hidroelectrica cat si din Hidroserv.

Concursul cu public va avea loc la Hotel Ramada in data de 18 iulie, festivitatea de premiere a castigatorilor urmand a se desfasura in seara aceleiasi zile.

Evenimentul va fi onorat de prezenta Ministrului Energiei, Anton Anton, care va vizita in cursul zilei urmatoare Centrala Hidroelectrica Lotru-Ciunget.

Parteneriate cu universitati de prestigiu si licee

"Hidroelectrica dispune de oameni de exceptie, motivati si implicati. Dorim sa pastram expertii in cadrul companiei prin adaptarea politicii noastre de beneficii la standardele sectorului. Ne dorim de asemenea, sa intoarcem catre oameni o parte din succesul de care se bucura compania.

O problema cu care ne confruntam insa, in tara, este lipsa acuta de specialisti in domeniu. Este o foarte mare nevoie de personal bine pregatit in sistemul energetic romanesc, personal care sa completeze si sa intinereasca echipele de specialisti.

Hidroelectrica isi doreste si lupta pentru a atrage noi specialisti in companie. Derulam programe si parteneriate cu universitati de prestigiu si licee pentru a ne apropia, inca din stadiu incipient, viitorii specialisti.

Spre exemplu, parteneriatul dintre Hidroelectrica si Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti ofera studentilor o pregatire de exceptie in cadrul programelor de internship, a practicii de specialitate organizate in sucursalele Hidroelectrica de pe intreg teritoriul Romaniei precum si prin burse extrabugetare oferite pentru a creste calitatea invatamantului prin motivarea studentilor spre a obtine rezultate deosebite. Implicarea Hidroelectrica nu se sfarseste aici ci continua prin asigurarea unor locuri de munca absolventilor facultatii de Hidrotehnica, intr-un domeniu extrem de cautat, cel al constructiilor hidrotehnice. Fie constructori a lucrarilor hidrotehnice, fie aflati la exploatarea acestora, absolventii facultatii de Hidrotehnica performeaza intr-o companie aflata la varful economiei romanesti.

Din pacate, programul nostru de burse private nu s-a bucurat anul acesta de succesul anticipat: din cele 30 de burse pentru studenti, s-au calificat doar 6 studenti, iar din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar 9 burse.

Totodata, elevii si studentii trebuie sustinuti si de catre autoritati, institutii si companii in a se orienta catre facultati de profil, lipsa de personal putand duce la probleme serioase pentru sectorul energetic – un sector strategic pentru tara noastra si regiune. Companiile energetice sunt profitabile, iar locurile de munca din cadrul acestora ofera o baza solida catre o cariera de succes." – a declarat Bogdan Badea, presedintele Directoratului Hidroelectrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel