Triplarea sumelor pentru rezerviștii voluntari din Armată, adoptată de Camera Deputaților

Triplarea sumelor pentru rezerviștii voluntari din Armată, adoptată de Camera Deputaților
Triplarea sumelor pentru rezerviștii voluntari din Armată, adoptată de Camera Deputaților

Deputații au triplat, la inițiativa Guvernului, suma cu care sunt plătiți rezerviștii voluntari din Armată. Decizia nu este definitivă, proiectul urmând să fie dezbătut și în Senat, potrivit Mediafax. 

„Rezerviştii voluntari, în perioada în care nu participă la instruire sau la misiuni, sunt menţinuţi în sistemul public de pensii, în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi în sistemul asigurărilor de şomaj, beneficiază lunar de o indemnizaţie, în cuantum de 30% din suma reprezentând solda de funcţie în care sunt încadraţi, conform contractului încheiat, la care se adaugă solda gradului deţinut”, menționează noua modificare legislativă, notează Mediafax. 

Potrivit textului de lege, în această perioadă, rezerviştii voluntari sunt contribuabili ai sistemului de asigurări sociale, iar remuneraţia lunară este venit supus impozitului pe venit şi bază de calcul al contribuţiilor sociale, datorate potrivit legii.

Conform legii adoptată în 2015, remunerația era în cuantum de 10% din suma reprezentând solda de funcție pe care sunt încadrați. De asemenea, se mai menționează că procesul de recrutare desfășurat în perioada 2017-2019 nu a asigurat nivelul așteptat de încadrare a numărului de funcții prevăzut la această categorie de militari.

Potrivit expunerii de motive, remunerația de 10% din solda de funcție a fost apreciată ca fiind foarte scăzută în raport cu obligațiile și sarcinile asociate acestui serviciu.

Proiectul de lege a fost trimis spre dezbatere și adoptare la Senat, în calitate de cameră decizională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel