Triplă crimă Satu Mare. Filmul oficial al asasinatelor, spus de procurori

Presasm.ro a publicat decizia judecătorilor Tribunalului Satu Mare în cazul arestării preventive pentru 30 de zile a lui Răzvan Mircea Rentea, principalul suspect în cazul triplei crime de la Apa.

 
 

Reamintim faptul că bărbatul este principalul suspect în cazul triplului, în care au fost uciși Gheorghe și Niculina Rentea, precum și Viorica Apan.

Iată câteva extrase din minuta ședinței din cadrul Tribunalului Satu Mare:

”(…) Astfel, inculpatul A, în vârstă de 33 de ani este necăsătorit (divorţat) şi fără loc de  muncă şi locuia singur într-un apartament ce aparţine părinţilor săi, situat în centrul municipiului …. Miercuri, 22 noiembrie 2017, inculpatul s-a deplasat cu autoturismul proprietate personală marca Skoda Fabia, de culoare albă la domiciliul bunicii materne, unde locuiau şi părinţii săi, situat în loc. Apa, …………., jud. Satu Mare, unde a rămas până a doua zi, joi, 23 noiembrie 2017.

În seara zilei de 23.11.2017, inculpatul A se deplasează cu autoturismul marca Dacia Logan, aparţinând tatălui său B, în vârstă de 59 de ani, de la locuinţa bunicii C, în vârstă de 79 de ani, din loc. Apa până în faţa Primăriei localităţii Apa, unde o aşteaptă pe mama sa, D,în vârstă de 55 de ani, care se întorcea acasă de la Satu Mare cu microbusul, o preia pe aceasta şi se deplasează împreună la locuinţa bunicii.

Din analiza celorlalte mijloace de probă administrate până în prezent în cursul urmăririi penale, respectiv declaraţiile martorilor (…) şi procesele verbale de cercetare la faţa locului rezultă şi mobilul comiterii faptei de către inculpat respectiv sustragerea din locuinţa bunicii sale în care locuiau şi părinţii săi a economiilor deţinute atât de bunica sa cât şi de părinţi (analiza acestui element excede însă obiectul sesizării judecătorului de drepturi şi libertăţi).

Lovituri repetate cu un obiect dur

Din coroborarea probelor mai sus indicate rezultă că mai întâi inculpatul A a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona craniului bunicii sale, C care se afla în locuinţa sa situată în loc. Apa ……………, lovituri care au dus la decesul acesteia, apoi a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona capului tatălui său, B care se afla în curtea aceleiaşi locuinţe, în faţa garajului. Şi aceste lovituri au avut ca urmare decesul tatălui (nu poate fi exclusă şi o inversare a cronologiei activităţii infracţionale, în sensul că mai întâi să se fi exercitat actele de agresiune asupra tatălui şi apoi asupra bunicii inculpatului, dar cert este că aceste activităţi au avut loc la data de 23.11.2017, în intervalul orar 17,17 – 18,21).

În continuare, la aceeaşi dată de 23.11.2017, în intervalul orar 19,15 – 20,26, inculpatul A a aplicat lovituri active repetate cu un obiect dur contondent în zona capului mamei sale, D care se afla în curtea casei în care locuia, la urcare pe treptele ce asigură accesul în casă iar aceste lovituri au avut ca urmare decesul mamei inculpatului.”

(…) În speţă, se constată că măsura arestării preventive a inculpatului A este proporţională cu gravitatea acuzaţiei de omor săvârşită asupra a trei mebrii de familie şi totodată este şi necesară fiind evident că doar privarea de libertate este în măsura sa asigure pe de o parte buna desfăşurare a procesului penal, iar pe de alta parte împiedicarea sutragerii inculpatului de la urmărire penală şi de la judecată şi prevenirea săvârşirii unei alte infracţiuni de către inculpat.”

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy