Triplă crimă în București. Motivarea instanței, pentru eliberarea suspecților

Judecător
Judecător

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti susţine că procurorii nu au nicio probă concretă care să ateste vinovăţia fraţilor Florin şi Marian Bonciu, suspectaţi că i-au ucis pe cei doi paznici de la fabrica de ciment din Capitală sau pe muncitorul omorât în 2017.

Magistratul consideră că întregul raţionament al procurorilor este de tipul 'cei doi inculpaţi sunt suspectaţi, doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane'. Tribunalul Bucureşti a dat publicităţii luni motivele pentru care judecătorul Vlad Andriescu a respins, pe 17 iulie, cererea Parchetului Capitalei de arestare preventivă a fraţilor Florin şi Marian Bonciu, cercetaţi penal pentru omor şi omor calificat.

Procurorii susţin că, în noaptea de 15 spre 16 iulie 2018, în incinta unei fabrici situate pe bd. Timişoara, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, Florin şi Marian Bonciu ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimelor M.M. şi C.M., agenţi de pază în incinta fabricii, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior şi lovirea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) conducând la decesul victimelor.

Altă crimă anul trecut

Anchetatorii îi suspectează pe fraţii Bonciu că au ucis un alt paznic de la fabrica de ciment, trupul acestuia fiind descoperit în stare de putrefacţie în septembrie 2017. 'Mai întâi, judecătorul de drepturi şi libertăţi notează că, încă de la momentul descoperirii cadavrului primei victime (septembrie 2017 - n.r.), organele de urmărire penală au depus eforturi susţinute şi consistente în vederea descoperirii făptaşului. Astfel, organele de urmărire penală au realizat ample activităţi de cercetare penală, administrând variate mijloace de probă. În fine, astfel cum se precizează chiar în referatul Parchetului, imaginile înregistrate putând servi pentru a stabili mişcările persoanelor din raza lor de acţiune, dar fără să acopere unde au fost descoperite cele trei cadavre.

În aceste condiţii, nu există probe directe, obiective, care să sprijine o identificare obiectivă şi mai precisă a făptaşului sau făptaşilor. Făcând din nou trimitere la cuprinsul referatului înaintat de către Parchet, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că, de fapt, întregul raţionament al organelor de urmărire penală este un raţionament de tipul 'cei doi inculpaţi sunt suspectaţi doar pentru că nu sunt probe pentru a fi suspectate alte persoane'.Apreciem un astfel de raţionament ca fiind nesatisfăcător mai ales atunci când se pune în discuţie luarea celei mai aspre măsuri preventive faţă de o persoană', se arată în motivarea tribunalului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel