Trenuri noi de metrou la Londra. 1,7 miliarde de euro pentru 94 garnituri

Metrou
Metrou

Grupul industrial german Siemens a semnat un acord de 1,7 miliarde de euro cu London Underground (Metroul londonez) pentru a livra 94 de trenuri destinate liniei Piccadilly, una dintre cele mai aglomerate, informează publicaţia Handelsblatt. 

Livrările vor începe în 2023 şi vor înlocui actualele trenuri vechi din anii '70. Trenurile moderne şi spaţioase se bazează pe platforma "Inspiro", folosită deja în Munchen şi Varşovia, a anunţat marţi grupul german. Metroul londonez vrea să majoreze capacitatea liniei Piccadilly, înfiinţată în 1906, care leagă aeroportul Heathrow Airport de centrul comercial şi este utilizată zilnic de 700.000 de pasageri. Din 2026 vor fi 27 de trenuri pe oră în timpul perioadei de vârf, faţă de 24 în prezent. 

De asemenea, Siemens ar putea ulterior livra trenuri şi pentru alte linii de metroul din Londra: Bakerloo, Central and Waterloo & City. Printre firmele care au concurat pentru livrarea de trenuri au fost Alstom (Franţa), Bombardier (Canada) şi Hitachi (Japonia). Siemens a anunţat că intenţionează să construiască o fabrică în Goole, Yorkshire, unde vor fi produse trenuri şi vor fi angajate direct 700 de persoane. Siemens, concern care produce o gamă variată de produse - de la trenuri la turbine - are o prezenţă importantă şi pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel