EXCLUSIV  Update: Trenul IR12662 a plecat din Gara Bârnova, după aproape 3 ore

Un tren de persoane este blocat în tunel în apropiere de Bârnova, județul Iași, de mai bine de o oră.

Update 5:

 Trenul IR12662 a plecat din Gara Bârnova, după 2 ore și 20 de minute.

Update 4:

Pasagerii trenului IR12662 devin nervoși. Unii dintre aceștia amenință cu Poliția și cer despăgubiri.

Update 3:

Trenul Regio 6403 a plecat. Trenul IR12662 încă așteaptă locomotiva.

Update 2:

Potrivit informațiilor de la fața locului, un alt tren ce circula pe ruta Bârlad - Iași este blocat în acea zonă. Este vorba de trenul Regio 6403.

Update:

După ce călătorii au fost expuși mai bine de o oră unor riscuri uriașe, fiind blocați în tunel, trenul a fost tractat până în Gara Bârnova. Acum se așteaptă o altă locomotivă de schimb, pentru a prelua vagoanele.

Știrea inițială:

Un tren a rămas blocat, duminică după amiază, într-un tunel în apropiere de localitatea Bârnova, județul Iași. Trenul circula pe ruta Iași - București, iar în prezent se află blocat în tunel de mai bine de o oră.

Controlorul a spus pasagerilor următoarele lucruri:

„Nu am pățit asa ceva niciodată, nu se știe cât mai durează până e tractat trenul, se așteaptă o noua locomotivă. De 30 de ani de când muncesc nu am pățit așa ceva“, a spus acesta.

De asemenea, un pasager al trenului, Doinița, spune că oamenii sunt speriați, deoarece nu știu ce se întâmplă și nu au la ei apă și mâncare. În plus, nu au nici posibilitatea de a ajunge la o cale de acces rutieră, trenul fiind blocat într-o pădure.

„Am plecat de la Iași spre Galați, cu trenul de pe ruta Iași - București. Am mers jumătate de oră și când am intrat într-un tunel situat în apropiere de Bârnova, trenul s-a oprit brusc. Suntem sute de oameni, mulți dintre noi nu avem nici apă, nici mâncare, într-o pădure. Așteptăm de o oră. Am căutat soluții să ne întoarcem la Iași, dar fiind în pădure nu avem cum ajunge pe jos la stradă.

Controlorii spun că nu știu cât mai durează și că a fost chemată o nouă locomotivă. Eu trebuia să fac schimb de tren la Bârlad pentru a ajunge la Galați, am pierdut deja acel tren. Copiii sunt speriați, cer apă, inclusiv fiul meu de 6 ani.“, a spus Doinița, pasager al trenului.

Risc uriaș pentru oameni

Un alt pasager atenționează asupra posibilității producerii unui cutremur, în condițiile în care sute de oameni sunt blocați în trenul care se află în tunel.

„Sunt în trenul de călători Iași - București care a staționat instantaneu în tunelul de la Bârnova. Nimeni nu ne întreabă nimic, nimeni nu ne spune ce se întâmplă, ci doar ni se spune că pur și simplu s-a întâmplat. Sunt copii care așteaptă apă, sunt oameni în vârstă care nu pot respira din cauza căldurii.

Eu merg la București! Merg foarte des pe această rută și s-a mai întâmplat. De exemplu, la Tecuci s-a stricat locomotiva în câmp, au schimbat-o și apoi s-a stricat și a doua locomotivă. Sper să nu aveam aceeași „baftă“ să se întâmple la fel. E foarte periculos că suntem într-un tunel. Dacă se întâmplă un cutremur ce facem? Trebuie să ajung și la aeroport, ce fac? Sun la avion să îi spun să mă aștepte?“, a spus un alt pasager pentru DC News.

Este vorba de trenul IR12662.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel