Tren blocat în câmp de aproape două ore, în apropiere de Caracal

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

După ce în urmă cu două săptămâni un tren a rămas blocat aproape nouă ore în câmp, scenariul se repetă, de data aceasta undeva în apropiere de Caracal.

Este vorba despre trenul Craiova - Bucureşti al CFR Călători. Acest tren a plecat din Craiova la ora 14.00. Undeva în jurul orei 15.00, s-a defectat locomotiva, pe lângă Caracal. De aproximativ două ore, oamenii stau în cap.

CFR Călători nu ştie, deocamdată, câţi pasageri sunt. Potrivit surselor Antena 3, ar fi vorba despre 80-90 de pasageri în acest tren, printre care sunt şi mame cu copii. Locomotiva de ajutor s-ar deplasa în acest moment cu o viteză redusă pentru că este un tren pe linie şi aşa este procedura. Nu se ştie de unde a plecat această locomotivă şi cât va mai face până la oamenii blocaţi în câmp.

Tren cu 30 de copii, blocat nouă ore în câmp

O situație asemănătoare a avut loc acum aproape două săptămâni, când un tren cu 30 de copii care se întorceau de la mare a rămas blocat pe lângă Fundulea. Erau şi persoane bolnave în acel tren. Au stat blocaţi nouă ore.

Atunci, un mecanic de locomotivă a intrat cu un tren de marfă într-un altul, la Fetești. Accidentul a fost urmat de întârzieri de sute de minute, chiar și peste 30 de ore, la circulația trenurilor spre și dinspre Litoral.

Ministrul Drulă a declarat că mecanicul a adormit și se afla sub influența băuturilor alcoolice. Nici sistemul de frânare automată nu era funcțional, a precizat Drulă, cerând totodată scuze pasagerilor care au plătit bilete. Poliția Ialomița a informat ulterior că mecanicul de locomotivă avea o alcoolemie de 0,4 la mie la testul alcoolscop.

Premierul Florin Cîțu a cerut demisia directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, spunând că "dacă directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum era acasă". Dan Barna i-a luat apărarea lui Vizante, apreciind că oamenii ar trebui judecați după fapte, nu după vorbe, iar directorul este în funcție de numai trei luni.

Întrebat de o soluție în cazul de la Fetești, Vizante spusese, la Antena 3: "De ce mă întrebați pe mine? Încercați dumneavoastră să găsiți soluții!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel