Trei zile de DOLIU național în Armenia. Rusia dă asigurări că situația din Nagorno-Karabah este sub control

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rusia susține că încălcările încetării focului în Nagorno-Karabah înregistrate vineri, pentru care azerii şi armenii s-au acuzat reciproc, au fost aduse rapid sub control.

Rusia susține că încălcările încetării focului în Nagorno-Karabah înregistrate vineri, pentru care azerii şi armenii s-au acuzat reciproc, au fost aduse rapid sub control, transmite Agerpres. Totodată, Armenia a anunţat trei zile de doliu naţional în memoria celor căzuţi în luptă în conflictul armat încheiat recent, relatează agenţia EFE.

Într-adevăr, s-a produs o situaţie alarmantă, dar a fost adusă sub control într-o manieră foarte operativă., a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Acesta a adăugat că există puţine informaţii despre cele întâmplate, însă situaţia creată a presupus o dificultate suplimentară pentru trupele ruse desfăşurate în Nagorno-Karabah. Dar s-au stabilit cu mare celeritate contactele cu părţile implicate şi situaţia a fost rezolvată, a menţionat Peskov.

Potrivit comandantului contingentului rus al trupelor de menţinere a păcii desfăşurate în Nagorno-Karabah, generalul Rustam Muradov, situaţia s-a normalizat duminică în urma intervenţiei militarilor aflaţi în subordinea sa. El a precizat că regimul încetării focului a fost încălcat în împrejurimile a două localităţi din regiunea Hadrud, în sudul provinciei azere cu populaţie majoritar armeană.



Doliu național în Armenia



Premierul armean, Nikol Paşinian, a anunţat luni trei zile de doliu naţional, de pe 19 până pe 21 decembrie, în memoria acelor căzuţi în luptă. Pe 19 decembrie se va desfăşura la Ereven un marş al amintirii, din Piaţa Republicii şi până la cimitirul militar Yerablur, situat în afara capitalei.

Şeful guvernului armean a mai spus că va începe curând schimbul de prizonieri cu Azerbaidjanul. Dar premierul Paşinian a respins din nou cererile de a-şi da demisia venite din partea opoziţiei, care-l acuză că este principalul responsabil pentru această înfrângere militară.

VEZI ȘI: Armistițiu în Nagorno-Karabah, controversă. Ce a semnalat Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel