Trei turişti polonezi s-au rătăcit în munţii Latoriţei, din judeţul Vâlcea

3 polonezi s-au ratacit pe munte
3 polonezi s-au ratacit pe munte

Cei doi adulţi şi copilul lor de cinci ani au încercat să urce cu maşina pe vârful Fratoşeanu din munţii Latoriţei, la 2000 de metri altitudine. În căutarea celor trei turişti au plecat trei echipaje de jandarmi şi două de salvamontişti, cu două ATV-uri.

Cei trei au alunecat şi au ajuns pe marginea unei prăpastii. Au reuşit să iasă din autoturism, dar în zonă este foarte frig.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Vâlcea, spre cei trei polonezi au plecat iniţial jandarmii, iar ulterior, avându-se în vedere punctul în care aceştia au fost identificaţi, au fost solicitaţi şi salvamontiştii, turiştii aflându-se într-o zonă foarte accidentată, unde este vânt puternic şi ceaţă, iar temperatura atinge 4-5 grade Celsius, informează Mediafax.

Potrivit Serviciului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, turiştii au rămas blocaţi cu maşina pe marginea unei prăpastii, ulterior ei reuşind să iasă din autoturism. "Este vorba despre trei turişti polonezi, doi adulţi şi copilul lor în vârstă de cinci ani, care am înţeles că plânge. Au părăsit maşina în acest moment şi ne aşteaptă pe noi să venim să-i recuperăm. Din primele noastre informaţii rezultă că aceştia sunt în zona Vârfului Frătoşteanu din Munţii Latoriţei, la peste 1.800 de metri altitudine. Turiştii au plecat ieri (joi -n.r.) cu maşina din staţiunea gorjeană Rânca pe Transalpina, cu intenţia să ajungă la Voineasa. La un moment dat s-a lăsat întunericul, a fost şi o furtună, iar GPS-ul nu a mai indicat coordonatele corecte şi s-au rătăcit, ajungând, spun ei, pe marginea unei prăpastii, într-o zonă deosebit de periculoasă", a spus Lera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel