Urmărește emisiunea live


Trei tinere din SUA au fost găsite în viață la 10 ani de la dispariție

Potrivit Huffington Post, trei femei au fost date dispărute, fiecare, în urmă cu mai bine de 10 ani, când se aflau la vârsta adolescenței. Ele au fost găsite legate, dar în viață, luni, intr-o zonă rezidențială care se află la sud de centrul orașului. Suspecții principali sunt trei frați care au fost arestați, după cum spune poliția.

Autor:Daniela Bodeanu

Una dintre femei a sunat la 911, i-a spus dispecerei că persoana care a răpit-o a plecat și a implorat-o să-i trimită polițiști care să o ia de acolo,spunându-i:„Sunt liberă acum!”

S-au auzit o multitudine de aplauze,luni noapte,pe strada unde se află casa în care acestea au fost ținute de la dispariție.

Poliția nu a furnizat imediat detalii cu privire la modul în care femeile au fost găsite,dar a precizat că acestea par să se afle intr-o stare bună de sănătate și că au fost aduse la un spital pentru a se reîntâlni cu rudele si pentru a fi supuse unui control mai amănunțit.De asemenea,surse din cadrul poliției au precizat că in casă a fost găsită și o fetiță de șase ani.

Înregistrarea apelului la 911,de luni noaptea,arată că Berry spunea„Sunt Amanda Berry si sunt la știri de mai bine de 10 ani.” Ea a spus că a fost răpită de cineva si că i-a implorat pe polițiști sa vină să o ia din casa care se află in vestul regiunii Cleveland,până ca acesta să se întoarcă.

„Am fost răpită si sunt dată dispărută de mai bine de 10 ani”,i-a spus dispecerului.„Și sunt aici,sunt liberă acum.”

Berry a dispărut la vârsta de 16 ani, pe 21 aprilie 2006, când a sunat-o pe sora ei ca să o anunțe că a scăpat de la serviciu și că în drum spre casă se oprește la Burger King.DeJesus a dispărut la vârsta de 14 ani,cu aproximativ un mai târziu decât Berry,în timp ce venea de la școală spre casă.

Poliția a anunțat că cea de-a treia femeie,Knight,a dispărut din 2002 și că acum ar avea 32 de ani,însă nu au specificat și alte date cu privere la aceasta.

Tot poliția a afirmat că unul dintre frați,cel de 52 de ani,locuia in acea casa.Nu s-a comunicat niciun nume și nu s-a dat niciun detaliu cu privire la ceilalți arestați sau la pedepsele pe care aceștia le riscă.

Zeci de șerifi si ofițeri de poliție au rămas la fața locului,în așteptarea unui mandat care să le permită să percheziționeze clădirea în care au fost găsite femeile si copilul.

Apropiații femeilor spun că nu si-au pierdut niciodată speranța de a le revedea.Una dintre aceștia este Kayla Rogers, o prietenă din copilărie a lui DeJesus.Aceasta spune:„M-am rugat încontinuu si nu am încetat să mă gândesc la ea niciodată.” Tot ea a declarat pentru ziarul The Plain Dealer:„Este un miracol!Este o sărbătoare!Sunt atât de fericită!De-abia aștept să o văd ieșind pe ușile astea si s-o iau în brațe!”

Tasheena Mitchell,verișoara lui Berry a declarat tot pentru același ziar ca de-abia așteptă să o țină în brațe.„O să o strâng în brațe si probabil că nu-i voi mai da drumul.”

Mama lui Berry,Louwana Miller, a fost spitalizată luni întregi din cauza unei pancreatite severe și a altor boli și a murit în martie 2006.Și-a petrecut ultimii trei ani din viață căutând-o pe fiica ei,lucru ce i-a înrăutățit starea de sănătate,spun familia și prietenii.

Mayor Frank Jackson și-a exprimat recunoștiința pentru faptul că cele trei femei au fost găsite în viată.„Avem foarte multe întrebări fără răspuns cu privire la acest caz,dar investigația este in desfășurare”,a declarat acesta.

La centrul medical Metro Health,doctorul Gerald Maloney a evitat să intre în amănunte cu privire la starea de sănătate a femeilor.„Și noi și cei mai buni specialiști în domeniu le evaluăm nevoile”,a afirmat acesta intr-o conferința de presă care s-a încheiat cu aplauze din partea unui grup de oameni care locuiesc în zona în care se află casa cu pricina.

În ianuarie un deținut a fost condamnat la 41/2 ani de închisoare,după ce a recunoscut că i-a făcut lui Berry un certificat fals de deces,care fusese vazută pentru ultima oară cu o zi înainte de a împlini 17 ani.

Un judecător din Cleveland l-a găsit vinovat pe Robert Wolford de obstrucționarea justiției și de crearea de rapoarte și alarme false.Vara trecută,Wolford le-a sugerat autorităților să-i caute rămășițele lui Berry pe o parcelă de pământ din Cleveland.A fost dus la fața locului unde se săpase cu excavatoare.

Doi oameni care au fost arestati în legătură cu dispariția lui DeJesus au fost eliberați din închisoarea orașului in 2006,după ce polițiștii nu au găsit cadavrul fetei în casa niciunuia dintre suspecți.Unul dintre bărbati a fost transferat la închisoarea Cuyahoga Country,pe baza unor acuzații irelevante,iar celuilalt i s-a permis să plece acasă,susțin surse din cadrul poliției.

În septembrie 2006, poliția a scos podeaua dintr-un garaj si a folosit un câine special antrenat pentru a găsi cadavrul lui DeJesus,însă fără succes.

Investigatorii au confiscat 19 probe in timpul căutarii, dar au eviatat să dea vreo explicație cu privire la semnificația lor.

Nicio alertă nu a fost emisă in ziua în care DeJesus nu s-a mai întors acasă,în aprilie 2004,pentru că nimeni nu a asistat la răpire.Lipsa unei alerte l-a făcut pe tatăl lui DeJesus să se revolte.Felix DeJesus consideră că publicul ar fi mai atent la alerte chiar dacă acestea ar deveni rutină. „Alertele ar trebui să funcționeze la dispariția oricărui copil.Nu trebuie să mai aibă loc nicio răpire!Atâta vreme cât vor fi răpiri sau vreo fugă de acasă, copilul trebuie să fie găsit.Trebuie să schimbăm această lege!”

Poliția din Cleveland a spus atunci că astfel de alerte trebuie rezervate doar pentru cazurile în care pericolul este iminent,iar cetățenii pot fi de ajutor în localizarea suspectului si a copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel