Urmărește emisiunea live


Sondaj: Trei sferturi dintre bucureşteni, nemulţumiţi de evoluţia Capitalei

oameni pe strada
oameni pe strada

Peste trei sferturi dintre bucureşteni sunt nemulţumiţi de modul în care Capitala a evoluat de la ultimele alegeri locale şi până astăzi, cu toate că Sorin Oprescu a primit cea mai mare notă dintre toţi edilii care s-au perindat pe la Primăria Capitalei în ultimii 10 ani, relevă un sondaj de opinie realizat de centrul de studii sociocomportamentale Avangarde.

Potrivit sondajului, 40% dintre bucureşteni consideră că, de la ultimele alegeri locale din Capitală, lucrurile s-au schimbat în rău, 37% dintre cei care au răspuns sunt de părere că lucrurile au rămas la fel, în timp ce aproximativ 20 de procente (19%) sunt mulţumiţi de felul în care evoluează Bucureştiul.

La întrebarea „Pe o scală de la 1 la 10, unde 1 înseamnă foarte prost şi 10 foarte bine, ce notă aţi da următorilor primari generali ai Capitalei?“, actualul edil, Sorin Oprescu, a obţinut cea mai mare notă, 7, urmat la două puncte distanţă de Adriean Videanu. Actualul preşedinte Traian Băsescu se află în spatele celui care i-a preluat proiectele privind dezvoltarea Bucureştiului, obţinând nota 4.1, cu numai 0.1 puncte mai mult decât Viorel Lis.

În momentul de faţă, dintre primarii de sector cu cele mai multe şanse la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone ar obţine 32% din voturi, urmat de primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, cu 18% din voturi. Pe locul al treilea s-ar situa Neculai Onţanu, cu 10 procente, în timp ce intenţia de vot pentru Andrei Chiliman, Marian Vanghelie şi Cristian Poteraş este formată dintr-o singură cifră (9%, 2%, respectiv 2%). De altfel, intenţia de vot rezultă şi din părerea pe care locuitorii Capitalei şi-au format-o despre munca depusă de primarii de sectoare până în prezent. Astfel, primarul de la Sectorul 4, Piedone, este apreciat de 33% dintre  bucureşteni, Liviu Negoiţă de 21%, Onţanu de 13% iar Chiliman de 10%. Doar trei, respectiv două procente dintre participanţii la sondajul de opinie apreciază munca depusă de primarii Poteraş şi Vanghelie.

Sondajul de opinie al centrului de studii sociocomportamentale Avangarde a fost realizat pe un eşantion de 3000 de persoane, validarea fiind făcută potrivit datelor INS pe 2009.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel