Trei sesizări-cheie pe masa CCR. Judecătorii, DECIZII pentru Meleșcanu, Neacșu și Birchall

Roxana Neagu / 27 noi 2019 / 07:06 Salveaza PDF Comentarii
CCR Foto Agerpres
CCR Foto Agerpres

Pe masa CCR se află astăzi mai multe probleme sesizate, pe care judecătorii constituționali urmează să se pronunțe. 

UPDATE: Pronunțarea cu privire la Teodor Meleșcanu a fost amânată pentru 11 decembrie. Tot pentru 11 decembrie se va pronunța CCR cu privire la Marian Neacșu. Pentru 11 decembrie a fost amânată pronunțarea și cu privire la conflictul Savonea - Birchall. 

 

Iată ce trebuie să decidă astăzi CCR: 

- sesizare cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului: 33 de senatori au formulat sesizarea de neconstituționalitate a dispozițiilor hotărârii pentru alegerea acestuia în funcția de președinte al Senatului. 

- sesizare privind numirea lui Marian Neacșu în funcția de vicepreședinte al ANRE: sesizarea a fost depusă de USR, deputatul Cristina Prună acuzând că profilul lui Marian Neacșu e ”incompatibil cu cerinţele prevăzute de lege pentru această funcţie, întrucât nu are vechimea şi experienţa care sunt cerute de lege. În plus, el nu poate ocupa un loc în Comitetul de reglementare al ANRE, întrucât a primit o condamnare penală definitivă.”

- cererea președintelui CSM, Lia Savonea, de soluționare a conflictului juridic cu fostul ministru al Justiției Ana Birchall. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24