Trei rețineri în dosarul "Colectiv". Acuzații grave pentru 'patronii' artificiilor

Trei noi rețineri, vineri seară, în dosarul Colectiv. Sunt acuzații grave de ucidere din culpă, dar și pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. 

Procurorii Parchetului General au dispus, vineri, reţinerea lui Viorel Zaharia, pentru ucidere din culpă, şi a lui Cristian Mihai Niţă şi a Danielei Ioana Niţă, pentru favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Toţi trei sunt anchetați în legătură cu furnizarea artificiilor pentru clubul în care a avut loc incendiul soldat cu 32 de morţi.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, Daniela Niţă, administrator şi acţionar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, şi Cristian Niţă (director), au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri; iar Viorel Zaharia (pirotehnist) este acuzat de ucidere din culpă. Procurorii susţin că Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajat al SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30 octombrie, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens. După producerea incendiului din 30 octombrie, în calitate de reprezentanţi ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Daniela Niţă (administrator) şi Cristian Niţă (director) au distrus şi sustras documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările procurorilor, precum şi pentru a-l ajuta pe Viorel Zaharia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel