Trei pârtii, pregătite pentru turiști. Unde se poate schia, în acest weekend

[] []

07 dec 2018 / 17:59
Salveaza PDF Comentarii
Schi
Descriere foto: Schi

Stratul de zăpadă măsoară, în medie, 15-20 de centimetri. Trei pârtii sunt pregătite pentru schiorii care au sosit deja în zonă.

"Tunurile de zăpadă sunt funcţionale de mai multe zile, iar ratracurile au lucrat la pregătirea pârtiilor de schi. La acest sfârşit de săptămână estimăm că se va putea schia pe pârtiile Constantinescu, Sfântu Gheorghe, circa un kilometru pe sub telegondolă şi Platoul Soarelui", a declarat instructorul Marius Fodoran, coordonatorul Şcolii de schi din Straja.

Telegondola care urcă din Lupeni în Straja a fost pusă în funcţiune pentru turişti, iar cabanele sunt pregătite pentru a-şi primi oaspeţii.

În staţiunea Parâng, stratul de zăpadă ajunge la circa 10 centimetri la peste 1.600 de metri altitudine şi nu se poate schia.

"Este iarnă pe creste, unde a nins şi viscoleşte. De aceea, este periculos ca turiştii să abordeze acest gen de trasee, mai ales că ceaţa poate apărea în orice moment şi este foarte densă", a arătat şeful Salvamont Petroşani, Remus Popescu.

În ambele staţiuni montane din Valea Jiului au venit deja turişti, numărul acestora fiind aşteptat să crească mai mult după prima jumătate a lunii decembrie.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26