Trei pacienți arși, transportați duminică în Germania. Nicolae Ciucă și Raed Arafat și-au dat acordul pentru misiune

Trei pacienți arși vor fi transportați duminică, 25 iulie, în Germania. Nicolae Ciucă și Raed Arafat și-au dat acordul pentru misiune.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, va efectua duminică, 25 iulie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Frankfurt - Otopeni, pentru transportarea a trei pacienți care prezintă arsuri. Pacienții vor fi tratați la un spital din Germania, transmite Mediafax.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală va fi formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale. Aeronava va decola din Baza 90 Transport Aerian duminică, după ora 8.00.

Raed Arafat spune că accesul în restaurante s-ar putea face doar cu vaccin, test sau anticorpi

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre posibilitatea ca accesul în restaurante, cinematografe sau muzee să se facă doar cu „pașaportul” Covid-19. „Italia a anunțat că permisul de sănătate va fi obligatoriu pentru persoanele care doresc să intre în baruri, restaurante, piscine, locații sportive, muzee, teatre începând din 6 august. Vi se pare o astfel de măsură una discriminatorie?”, a întrebat moderatorul Claudiu Pândaru de la Digi 24.

„Sincer, având în vedere problema sănătății publice, nu. De ce nu? Ți se dau mai multe variante. Te vaccinezi, te testezi sau, dacă ai trecut prin boală, ești scutit pe o perioadă de 180 de zile, cam asta e regula europeană. Dacă nu ești vaccinat, te testezi. Deci este o alternativă, față de cine este discriminarea? Față e cei care nu vor sub nicio formă nici măcar să se testeze? Aici devine protecție sanitară, nu mai este discriminare. Există foarte multe argumente în acest sens”, a răspuns șeful DSU.

Așa poate funcționa și economia

„Mai mult, noi cu asta permitem activităților economice să se desfășoare – poate cu o limitare oare, dar nu cu o limitare cum a fost înainte când nu avem vaccinul și când nu puteam să facem aceste lucruri. Acum se pare că există mai multe țări care acceptă această soluție ca să nu aibă un impact economic major cum a fost în perioadele de lockdown total”, a adăugat Arafat.

La întrebarea „O astfel de măsură vi s-ar părea una oportună în România?”, medicul Arafat a explicat: „Dacă începe să crească numărul de infectați, ajungi la astfel de soluții. Da, este posibil, în loc să închizi totul”. „Dacă ajungem peste 3 la mie, vom ajunge să spunem că în interiorul restaurantelor scădem capacitatea, închidem, nu permitem să se deschidă. Ori o să permitem capacitate mai mare, dar cu condiția că cei care intră să ne asigurăm că nu transmit, că nu sunt bolnavi și așa mai departe. Există astfel de abordări”, a adăugat Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel