Trei membri ai Armatei Roşii, urmăriţi de poliţia germană

Poliţia germană urmăreşte noi piste în cazul celor trei foşti membri ai organizaţiei Facţiunea Armata Roşie suspectaţi de comiterea unei serii de jafuri în Germania, a anunţat luni Biroul de investigaţii a infracţiunilor (LKA) din Hanover, capitala landului Saxonia Inferioară, transmite dpa.

În prezent analizăm aceste piste. Nu renunţăm. Urmărim fiecare indiciu, dăm la o parte fiecare piatră, a declarat şeful LKA, Friedo de Vries, pentru publicaţia Neue Osnabrucker Zeitung. Ernst-Volker Staub (65 de ani).

Burkhard Garweg (51 de ani) şi Daniela Klette (61 de ani) sunt căutaţi de poliţie de câteva decenii. LKA a publicat în această lună fotografia Danielei Klette. Poliţia bănuieşte că cei trei au comis cel puţin nouă jafuri în nordul Germaniei începând din 2011.

Valoarea totală a bunurilor sustrase se ridică la câteva sute de mii de euro. Ultimul jaf a fost comis într-un oraş din centrul Germaniei în iunie 2016, potrivit poliţiei germane. De Vries a adăugat că este posibil ca cei trei să ducă o viaţă normală sub nume false. Gruparea teroristă Facţiunea Armata Roşie s-a dizolvat în 1998 după o campanie de asasinate, răpiri şi jafuri bancare în Germania timp de trei decenii.

Printre cele mai cunoscute acte organizate de Facţiunea Armata Roşie sunt asasinarea omului de afaceri Hanns Martin Schleyer în 1977 şi a preşedintelui Deutsche Bank, Alfred Herrhausen, în 1989. Poliţia crede că pentru a scăpa de urmărire Staub, Garweg şi Klette s-au folosit de relaţiile cu organizaţia separatistă bască ETA şi cu cea italiană Brigăzile Roşii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel