Trei mașini au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate la Borodianka din Ucraina, spune primarul

Trei autoturisme au explodat după ce au trecut peste minele terestre amplasate pe raza localităţii Borodianka de militarii ruşi, a anunțat primarul Gheorghi Ierko.

Primarul oraşului Borodianka din Ucraina, Gheorghi Ierko, a declarat, potrivit Agerpres, că prezenţa minelor reprezintă, în momentul de faţă, cel mai mare pericol pentru populaţie.

'Pe noi ne preocupă să curăţăm oraşul şi să deminăm, că acesta este cel mai mare pericol acum. În trei ore am ridicat trei automobile care au trecut peste locuri minate şi acum 15 oameni lucrează la asta şi ne mai vin încă patru brigăzi', a afirmat Ierko. Pe raza localităţii au fost identificate, de asemenea, cantităţi importante de muniţie neexplodată sau neutilizată de forţele militare ruseşti.

Oraşul s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care circulaţia persoanelor în localitate era interzisă. Pe timpul ocupaţiei, zeci de blocuri, dar şi sute de case din oraş au fost bombardate, iar populaţia a fost supusă unor torturi inimaginabile sau a fost ucisă. Autorităţile estimează că atacul armatei ruse s-ar fi soldat cu zeci sau chiar sute de morţi, însă numărul exact va fi stabilit ulterior. Forţele ruse s-au retras din nord-vestul Kievului în această săptămână. 

Citește și - Stare de asediu la Odesa, în Ucraina, după atentatul de la gara Kramatorsk

O stare de asediu va fi în vigoare începând de sâmbătă seara până luni dimineaţa la Odesa, principalul port ucrainean de la Marea Neagră, în faţa ameninţării unor atacuri cu rachete, au anunţat autorităţile locale - informează France Presse.

După atentatul cu bombă de la gara Kramatorsk din estul Ucrainei, care a făcut cel puţin 50 de morţi, o ameninţare de atac cu rachete planează asupra Odesei pe 10 aprilie 2022. Acesta este motivul pentru care în Odesa şi în regiunea sa este impusă starea de asediu din 9 aprilie de la ora 21.00 până pe 11 aprilie la ora 6.00, a anunţat vineri administraţia militară regională.

”PENTRU COPII” scrie pe una dintre rachetele ce au vizat gara din Kramatorsk

Primarul Oleksander Honcharenko susține că până în prezent 40 de oameni au murit, printre victime fiind și 10 copii.

Gara din Kramatorsk, bombardată de ruși, era folosită pentru evacuarea civililor din zonele atacate de trupele Rusiei. Iar rușii nu erau nici pe departe străini de această informație. 

”Pe fragmentul rachetei care a lovit gara din #Kramatorsk, este vizibilă o inscripție în rusă: ”Pentru copii”.” arată un video publicat pe Twitter. Vezi știrea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel