Trei jurnaliști spanioli răpiți de Statul Islamic în Siria

Trei jurnaliști spanioli au dispărut în nordul orașului sirian Alep, oraș unde se duc lupte grele între forțele regimului și rebeli, inclusiv combatanți ai Statului islamic (Isis). Antonio Pampliega, José Manuel López și Ángel Sastre au fost auziți pentru ultima oară pe 12 iulie, în Alep, spune Federația spaniolă a Jurnaliștilor.

Elsa González, președintele asociației jurnaliștilor, a declarat pentru televiziunea națională spaniolă că cei trei au intrat Siria din Turcia în 10 iulie și au fost auziți pentru ultima oară două zile mai târziu. Alep este în prezent un oraș ce se află în conflict de către forțele regimului și rebeli. Isis, care a răpit și ucis o serie de jurnaliști occidentali, este cunoscut ca fiind în afara orașului, controlând părți din nordul și estul regiunii.

Sastre este un corespondent de război cu experiență care lucrează în mod regulat cu rețeaua spaniolă de televiziune, Cuatro. Cel de-al doilea jurnalist, Sastre, este un reporter, iar Lopez-fotojurnalist. Valul de răpiri a descurajat jurnaliștii occidentali să meargă în Siria, informează The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel