Trei grei din educație, scrisoare deschisă către Liviu Pop

Irina Constantin / 26 ian 2018 / 10:07 Salveaza PDF Comentarii
Noile manuale - Liviu Pop
Descriere foto: Noile manuale - Liviu Pop

Rectorii celor mai prestigioase universități din România au semnat o scrisoare pe care o adresează ministrului Educației, Liviu Pop, după o decizie inexplicabilă. 

Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, alături de rectorul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, acad. prof. Ioan Aurel Pop, și de rectorul Universității din Vest din Timișoara, prof. Marilen Pirtea, i-au transmis o scrisoare deschisă lui Liviu Pop, în legătură cu situația Institutului Limbii Române (ILR).

Ei protestează față de intenția conducerii ILR de a schimba componența Consiliului de coordonare a instituției.

[citeste si]

Rectorii subliniază că ”solicitarea de înlocuire a membrilor vine la doar un an de la intrarea în funcțiune a actualului Consiliu și apreciind că activitatea desfășurată în acest interval de către membrii acestuia a avut efecte benefice pentru consolidarea eficienței și a prestigiului instituției, conducerile universităților semnatare consideră că inițiativa directorului Institutului Limbii Române este inadecvată, lipsită de temei”. 

În ciuda decizie, își exprimă adeziunea față de proiectele propuse de actualul Consiliu privind reorganizarea ILR, ”care se înscriu în linia durabilă a activităților de promovare a limbii, literaturii, culturii și civilizației românești peste hotare”. 

VEZI AICI SCRISOAREA


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26