Trei francezi au fost condamnați la moarte în Irak

Trei francezi au fost condamnaţi la moarte duminică pentru apartenenţă la gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a anunţat duminică un magistrat al tribunalului din Bagdad care i-a judecat, un verdict inedit pentru cetăţeni ai Franţei, relatează AFP.

Cei trei condamnaţi sunt Kévin Gonot, Léonard Lopez şi Salim Machou, arestaţi în Siria de o alianţă arabo-kurdă anti-SI înainte de a fi transferaţi cu alţi nouă francezi în Irak în februarie.

Potrivit legii irakiene - care prevede pedeapsa cu moartea pentru oricine se alătură unei organizaţii "teroriste", indiferent dacă a luptat sau nu - cei trei bărbaţi au un termen de 30 de zile pentru a face apel.

Până în prezent, trei francezi au fost deja condamnaţi pentru aderarea la SI în Irak: Melina Boughedir, 27 de ani, Djamila Boutoutaou, 28 de ani, şi Lahcene Gueboudj, 58 de ani. Toţi trei au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, echivalentul a 20 de ani de detenţie în Irak, în timp ce Franţa refuză pedeapsa cu moartea.

Verdictele de duminică ar putea redeschide dezbaterea asupra problemei spinoase a revenirii jihadiştilor, care este puternic respinsă de opinia publică în Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel