Trei copile din Iași au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid

Trei copile din Iași au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid / Foto: Pixabay
Trei copile din Iași au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid / Foto: Pixabay

Trei copile din Iași au ajuns la spital, după ce au fost spălate pe cap cu insecticid.

Trei fete de 6, 8 și 11 ani din județul Iași s-au intoxicat după ce au fost spălate pe păr cu o substanță care conține un insecticid puternic, transmite RealitateaPlus. Copiii au fost preluați de un echipaj de transport victime multiple și transportați la Spitalul de Pediatrie din Iași. Substanța cu care s-au intoxicat conține cipermetrină, care poate da convulsii, potrivit Mediafax.

„Copiii au fost găsiți conștienți, substanța respectivă este o substanță toxică, cu potențial de a dezvolta convulsii atunci când ea ajunge în circulație. A fost indicată spălarea părului de către părinți cu apă din abundență, lucru care s-a întâmplat până la ajungerea echipajelor. A început evaluarea copiilor și tratamentul cu fluide, de asemenea s-a făcut spălătură oculară cu ser fiziologic. Copiii sunt stabili hemodinamic”, a afirmat medicul care le-a dus pe micuțe la spital.

Ea speră că evoluția copiilor va fi favorabilă, dar spune că este nevoie de tratament și de monitorizare.

Trei fete din Brașov, moarte după ce au fost spălate cu insecticid

Cazul are loc la o săptămână după ce alte 3 fete, din județul Brașov, au murit după ce au fost spălate pe cap cu insecticid. Reamintim că a treia fetiță din localitatea Ungra din Brașov, intoxicată după ce mama a spălat-o cu o substanță folosită la spălatul oilor, a murit luni dimineață, la spital. Surorile ei au decedat sâmbătă, 29 mai. Copila s-a stins din viață pe patul de spital, la Târgu Mureș, în ciuda eforturilor medicilor.

Mama celor trei copile de șapte, opt și nouă ani le-a spălat pe cap cu insecticidul folosit pentru oi fără măcar să-l dilueze în apă. Corespondentul Realitatea Plus, Marian Stoica, a transmis că primele cercetări au scos la iveală faptul că substanța care a dus la moartea celor trei copii și la otrăvirea altora nu a fost băută, ci absorbită de organism prin piele în timpul îmbăierii. Medicii de la UPU au precizat că insecticidul avea o concentrație foarte mare. 

Purtătorul de cuvânt ISU Brașov, Ciprian Sfreja, declara sâmbăta trecută, la România TV, că atunci 'când au ajuns echipajele la fața locului, cei trei copii erau intoxicați, inconștienți. Medicii au început imediat aplicarea manevrelor de resuscitare. Din păcate, doi dintre copiii de sex feminin au fost declarați decedați. Atât mama, cât și bunica, prezentau simptome de intoxicație.'

În ziua cu pricina, a treia copilă a fost transportată la spital, în stare gravă. Din păcate, luni dimineață, fetița a decedat.

VEZI ȘI: A murit și cea de-a treia fetiță intoxicată cu insecticid folosit la spălatul oilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel