Trei cetăţeni din Maroc şi unul din Siria, ascunşi într-un camion încărcat cu aragazuri

Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ
Poliția de frontieră - fotografie cu rol ilustrativ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu articole de uz casnic, trei cetăţeni marocani şi unul sirian care intenţionau să intre ilegal în România, pentru ca apoi să ajungă în Germania.

Aseară, în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, înmatriculat în România, un cetăţean român, în vârstă de 63 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aragazuri, din Turcia pentru o societate din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că prelata semiremorcii este secţionată şi lipită, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului de marfă.

Persoane ascunse în camion 

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse, patru persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că trei bărbaţi sunt din Maroc şi unul din Siria, cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului, fără ştirea şoferului, într-o parcare din Bulgaria. Totodată, au menţionat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel