Trei cazuri noi de gripă A/H1N1, confirmate la Arad

spital
spital

Trei cazuri noi de gripă de tip A/H1N1 au fost confirmate la Arad, iar alte 12 persoane suspecte că au contractat virusul sunt sub supraveghere medicală,

Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, ultimele trei confirmări de îmbolnăvire cu A/H1N1 au sosit de la Institutul Cantacuzino la sfârşitul săptămânii trecute, fiind vorba despre două femei şi un bărbat, informează Mediafax

"Pacienţii sunt internaţi, iar starea sănătăţii lor evoluează pozitiv", a declarat, luni, dr. Dana Negru, director adjunct al DSP Arad.

Conform sursei citate, alte 12 persoane au fost puse sub supraveghere medicală după ce s-au prezentat la medic cu simptome de gripă. În toate aceste cazuri au fost recoltate probe biologice pentru a fi analizate la Institutul Cantacuzino.

În Arad, până în prezent au fost confirmate opt cazuri de infectare cu A/H1N1 şi un caz de infectare cu gripă de tip B.

Un singur caz de infectare cu A/H1N1 a fost considerat grav, respectiv la o femeie de 34 de ani, care a avut o complicaţie pneumologică. Luni, medicii Spitalului Municipal Arad, unde este internată pacienta, au afirmat că evoluţia stării de sănătate a acesteia este bună, dar că pacienta va mai rămâne în spital câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel